یک کارشناس مسکن درباره تاثیر نوسانات دلار بر بازار مسکن اعلام کرد: معمولا رشد هیجانی قیمت ارزهای خارجی در کوتاه مدت اثر منفی بر بازار مسکن دارد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، «مهدی سلطان محمدی» با اشاره به این که رکود قبلی بسیار طولانی شده بود، تصریح کرد: در چرخههای قبلی مسکن معمولا دورههای رکود دو یا سه سال به طول میکشید اما رکود اخیر به چهار سال رسید و بخش مسکن و صنایع وابسته را با بحران جدی روبهرو کرد.
او با اشاره به اینکه نرخ بالای بهره بانکی در دو سه سال گذشته و مشکلات سیستم بانکی موجب کاهش سرمایهگذاری در همه بخشهای اقتصادی به خصوص بخش مسکن شده بود اضافه کرد: به تدریج با بهبود درآمدهای نفتی از دو سال گذشته وضعیت عمومی اقتصاد کشور رو به بهبود رفت ولی رشد بخش مسکن تا زمستان سال ۹۵ همچنان منفی باقی ماند.
*** حرکت بازار مسکن و خروج آن از رکود
این کارشناس مسکن با بیان اینکه میزان پروانههای صادره در طول سال ۹۴ و ۹۵ به پایین ترین حد خود در یک دهه گذشته رسیده بود اظهار کرد: انتظار بر این بود که رونق آرام آرام به بازار مسکن برگردد و با اولین علایم تغییر روند که در پایان سال ۹۵ ظاهر شد، به تدریج در طول یک سال گذشته شاهد حرکت بازار مسکن و خروج آن از رکود بودیم و این روند به تدریج شتاب بیشتری پیدا کرد.
او کاهش نرخ سود بانکی به ۱۵ درصد را یکی از دلایل رونق محسوس بازار مسکن در نیمه دوم سال ۹۶ دانست و خاطرنشان کرد: از شهریور ماه با کاهش نرخ سود بانکی فضا برای حرکت مجدد مسکن فراهم شد و رشد قیمت مسکن به تدریج از نرخ تورم نیز پیشی گرفت. به طوری که در بهمن ماه در شهر تهران میزان حجم معاملات ۷٫۱۶ درصد و قیمت ها ۶٫۲۰ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت.
*** تغییر سیاست بانک مرکزی
سلطان محمدی به تغییر سیاست بانک مرکزی و انتشار اوراق سپرده ۲۰ درصدی و جذب بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ظرف مدت دو هفته اشاره کرد و گفت: با توجه به روند بازار از نیمه دوم سال، به نظر میرسید رونق بخش مسکن با شتاب بیشتری تداوم پیدا کند اما با سیاست انقباضی جدید بانک مرکزی انتظار می رود از شتاب رشد قیمتها در این بخش کاسته شود.
این کارشناس مسکن درباره تاثیر نوسانات دلار بر بازار مسکن توضیح داد: معمولا رشد هیجانی قیمت ارزهای خارجی در کوتاه مدت اثر منفی بر بازار مسکن دارد، اما در میان مدت همبستگی مثبتی بین نرخ ارز و قیمتهای مسکن وجود دارد به بیان دیگر در نتیجه تورم و کاهش ارزش پول ملی هم نرخ ارزهای خارجی و هم قیمت مسکن به صورت اسمی افزایش مییابند.
وی در پاسخ به این سوال که “در سال ۹۷ شاهد رونق بازار مسکن خواهیم بود یا خیر” افزود: روند افزایش حجم معاملات و قیمتها در سال جاری نشان از رونق نسبی بازار مسکن دارد و به نظر میرسد که این روند در سال ۹۷ نیز تداوم داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، این کارشناس مسکن درباره چشمانداز قیمت در سال ۹۷ گفت: پیشبینی میشود اگر اتفاق غیرمنتظرهای نیفتد در سال آتی نیز رشد قیمت مسکن از تورم پیشی بگیرد اما بعید به نظر میرسد که این افزایش همانند دورههای قبلی به صورت جهشی باشد.
انتهای پیام///