تفاهمنامه سرمایهگذاری پتروشیمی ایذه بین استانداری خوزستان و شرکت گامای ترکیه امضا شد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، نماینده و مشاور مستقیم مدیرعامل شرکت گاما در این جلسه که در استانداری خوزستان برگزار شد با ابراز تمایل از سرمایه گذاری در استان خوزستان بیان کرد: یکسال و نیم از آغاز فعالیت این شرکت در کشور ایران می گذرد و در این مدت به دنبال سرمایه گذاری در یک پروژه اقتصادی بزرگ بودیم.
پتروشیمی ایذه به عنوان یک پروژه مهم
دوندارف کنجال از پتروشیمی ایذه به عنوان یک پروژه مهم یاد کرد و افزود: باتوجه به جدیت مسؤولان استان و سودآور بودن این پروژه امیدواریم در این مسیر موفق شویم.
استاندار خوزستان نیز در این جلسه با اطمینان خاطر به سرمایهگذار ترکیهای درخصوص تضمین سپرده و سود آنها گفت: مجوز احداث شرکت در شهرستان ایذه صادر شده و امیدواریم به زودی در شورای اقتصاد به تصویب برسد.
رییس سازمان صنعت معدن و تجارت استان خوزستان در حاشیه این جلسه با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی و خط تولید پرو پرپلین نخستین صنعت بزرگ شهرستان ایذه خواهد بود، افزود: امیدواریم با کمک همدیگر این پروژه را به سرانجام برسانیم.
اعتبار ۴۰۶ میلیون دلار به صورت فاینانس در شهرستان ایذه
سید نوراله حسن زاده با تاکید بر تسریع در تکمیل زیرساختهای این شهرستان، تصریح کرد: در اواخر فروردین ماه عملیات اجرایی آبرسانی برای شرب و کشاورزی این منطقه با اعتبار ۴۰۶ میلیون دلار به صورت فاینانس آغاز می شود.
وی تکمیل آزادراه اهواز- لردگان – اصفهان را در توسعه شهرستان ایذه موثر خواند و یادآور شد: در این خصوص با یک شرکت سرمایه گذاری چینی درحال رایزنی هستیم.
حسن زاده درخصوص خط راه آهن اهواز – ایذه- اصفهان نیز گفت: از ویژگیهای این پروژه ۲خطه بودن مسیر و قطارهای برقی است که به سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری نیاز دارد.
میزان سرمایه گذاری مورد نیاز طرح پتروشیمی ایذه
گفتنی است که میزان سرمایه گذاری مورد نیاز طرح پتروشیمی ایذه یکهزار و ۲۰۰ میلیون دلار بوده و سرمایه گذار خارجی آن یک شرکت آلمانی –ترکیه ای است که ۱ هزار و ۵۰ میلیون دلار در این طرح سرمایه گذاری خواهد کرد.
بنا بر این گزارش خوراک اولیه طرح فقط گاز طبیعی است که ۹۸ درصد آن به محصول تبدیل می شود؛ بنابراین، پسماند طرح بسیار کم است.
از دیگر مزیت های طرح امکان ایجاد ۱۰۰ واحد میان دستی و پایین دستی سودآور است که اشتغال بیش از ۲۵۰۰۰ نفر را امکانپذیر میکند.
در این طرح از تکنولوژی GTTP استفاده شده که دراین تکنولوژی گاز طبیعی به متانول تبدیل شده و متانول به پرپلین وسپس پرپلین به پرو پرپلین تبدیل می شود و از بالاترین سطح کیفیت و ملاحظات زیست محیطی برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، برای این طرح اشتغال سه هزار نفر بطور مستقیم و هفت هزار نفر غیر مستقیم پیش بینی شده است.
انتهای پیام///