رییس هیات عامل ایمیدرو از افتتاح ۳۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی با سرمایهگذاری ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۷۵هزار نفر در سال ۹۶ خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، مهدی کرباسیان با اعلام راهاندازی طرحهای بزرگ معدن و صنایع معدنی ، افزود: این طرحها در چارچوب برنامههای ایمیدرو و شرکتهای تابعه و وابسته محقق شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: تراز زنجیره فولاد در پایان سال ۱۳۹۷ پس از سالها تلاش برقرار شود و در چارچوب سند چشم انداز ( دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تنی فولاد ) پیش رویم.
*** رکورد صادرات هشت میلیون تنی فولاد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی سالها از وارد کنندگان چندین میلیونی فولاد بود، اما با برنامهریزیهای به عمل آمده در دولت تدبیر و امید در سالهای گذشته به یک صادرکننده فولادی تبدیل شدهایم.
وی گفت: امسال رکورد صادرات فولاد شکسته میشود و از رقم هشت میلیون تن نیز فراتر خواهیم رفت و این از دستاوردهای دولت دوازدهم محسوب میشود .
ایران براساس آمار انجمن جهانی فولاد در سال ۲۰۱۷ به عنوان سیزدهمین فولاد ساز دنیا رسید و انتظار میرود در ۱۴۰۴ به جایگاه هفتمین فولادساز دست یابد.
*** تولید مس محتوی معدنی به میزان ۳۰۰ هزار تن
رییس هیات عامل سازمان ایمیدرو ضمن اعلام اینکه رکورد تولید مس محتوی معدنی در سال ۱۳۹۶ شکسته شد، گفت: افزایش چشمگیر در این بخش صورت گرفت و به میزان ۳۰۰ هزار تن دست یافتیم.
براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی در مدت ۱۰ ماه امسال میزان صادرات مس و محصولات پایین دستی به بیش از ۳۷۹٫۵ هزار تن و ارزش ۴۰۹ میلیون دلاری رسید.
همچنین بیش از ۵۰ هزار تن مس و محصولات پایین دستی به ارزش ۲۳۵٫۹ میلیون دلار در مدت یاد شده واردات صورت گرفت.
بهمن ماه امسال اعلام شد، ۱۳ پروژه معدنی، صنعتی و عمرانی در بخش مس به ارزش سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید.
*** ضرورت اختصاص سهم مناسبی از تسهیلات بانکی
رییس هیات عامل ایمیدرو پیرامون ضرورتهای این بخش در سال ۱۳۹۷ هم گفت: انتظار میرود سهم مناسبی از تسهیلات بانکی به بخش معدن و طرحهای فرآوری معدنی اختصاص پیدا کند و این موضوع یک دغدغه تولید به حساب میآید.
وی پیشنهاد داد: بدهیهای دولت به سازمان ایمیدرو از محل واگذاری سهام پرداخت شود و خواستار افزایش حمایتهای منطقی از سازمانهای توسعهای از سوی مجلس شورای اسلامی و دولت شد.
کرباسیان یادآور شد: اموال و داراییهای سازمان ایمیدرو در دولتهای نهم و دهم ( ۹۲- ۱۳۸۴ ) بفروش رسیده و اکنون تامین مالی این سازمان برای اجرای طرحهای توسعهای سخت و دشوار شده است.
وی تصریح کرد : پارهای از اوقات برخی تصمیمهای اتخاذی توسط مراجع مزبور سبب میشود تا تامین مالی از آنچه که امروز هست، دشوارتر شود.
*** موضوع تامین مالی با استفاده از اوراق مشارکت بینالمللی
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت پیشنهاد داد: امروز یکی از روشهای تامین مالی بهرهگیری از اوراق مشارکت بینالمللی و روش فاینانس است که باید از سوی نظام بانکی به مورد اجرا گذاشته شود.
وی گفت: بانک مرکزی جمهوری اسلامی و بانکهای عامل هم میتوانند مجوز لازم در تسهیل اعتبار سنجی طرحهای صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی و نیز تضمین پروانه معدن و تجهیزات را صادر کنند.
کرباسیان رفع مشکل بیمههای صادراتی اروپایی و افزایش رتبه اعتباری کشور را خواستار شد.
*** واردات محصولات تولیدی مدیریت شود
رییس هیات عامل ایمیدرو یکی از موضوعهای مهم امروز در شرایط اقتصاد مقاومتی را مدیریت واردات برای محصولاتی دانست که در داخل کشور تولید میشود و افزود اکنون با وجود تولید برخی محصولات که به اندازه کفایت در داخل به تولید میرسد و برای آن ایجاد ظرفیت شده، هیچ توجیهای ندارد.
*** بورسها ابزاری برای تامین نقدینگی تولید
معاون وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: تامین نقدینگی تولید و سرمایه مورد نیاز طرحها از راه اتصال بورسهای ایران به بازارهای جهانی و عرضه سهام طرحها در بورسهای بینالمللی یکی دیگر از ابزارهای فراهمسازی منابع برای تولیدات در بخش معدن و صنایع معدنی است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، پیش از این اعلام شد، براساس همکاری میان سازمان توسعه و نوسازی معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال ۹۳ برنامه اکتشاف ۲۵۰ هزار کیلومتر از مساحت کشور به مورد اجرا گذاشته شد که با صرف ۳۰۰ میلیارد تومان، ذخایر جدید از جمله به میزان ۵۰۰ میلیون تن سنگ آهن، ۴۲ تن طلا، ۶۵ هزار تن عناصر نادرخاکی ، ۲۲ میلیون تن بوکسیت، ۱۰۳ میلیون تن باریت، ۳۰ هزار تن آنتیموان ، ۳۴۵ میلیون تن زغال سنگ کک شو، ۲۰۰ میلیون تن زغال حرارتی کشف شد
انتهای پیام///