کد خبر:71491
پ
۴ECA80DA-1C55-417F-A186-C76BC6CDEB56_cx0_cy10_cw0_w1023_r1_s
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت:

اختصاص ۷۶ درصد واردات ایران به کالاهای سرمایه‎ای و واسطه‌ای

سهم کالاهای سرمایه‎ای و واسطه‌ای از کل واردات کالا به کشور در ۱۱ ماه نخست سال‌جاری، ۷۶ درصد است.

سهم کالاهای سرمایه‎ای و واسطه‌ای از کل واردات کالا به کشور در ۱۱ ماه نخست سال‌جاری، ۷۶ درصد است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، «محمدرضا ایزدیان» با اعلام خبر سهم کالاهای سرمایه‎ای و واسطه‌ای در واردات ایران، افزود:

در ۱۱ ماه نخست امسال، ۲۸٫۵ میلیارد دلار کالاهای واسطه‌ای و ۷٫۵ میلیارد دلار کالاهای سرمایه‌ای وارد کشور شد.

محصولات سرمایه‌ای به محصولاتی همچون ماشین‌آلات صنعتی گفته می‌شود که برای تولیدِ ارزش افزوده و تولید محصولات دیگر از آنها استفاده می‌شود؛ کالاهای واسطه‌ای نیز به عنوان نهاده‌های تولید واحدهای تولیدی بکار گرفته می‌شوند؛ این آمار یعنی آنکه ۲۸٫۵ درصد واردات ما در ۱۱ ماه نخست امسال شامل نهاده‌های تولید واحدهای تولیدی است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت سهم کالاهای مصرفی از کل واردات کشور را ۱۸٫۲ درصد اعلام کرد و افزود: بخش عمده‌ای از این کالاها شامل ذرت دامی، برنج، لوبیا، کنجاله سویا می‎شود که این کالاها نیز یا جزو کالاهای اساسی است و یا به عنوان نهاده، در واحدهای تولیدی دام و طیور مورد استفاده قرار می‎گیرد.

ایزدیان، کل واردات کشور در ۱۱ ماه نخست امسال را ۴۷٫۶ میلیارد دلار به وزن ۳۴ میلیون تن بیان کرد و گفت: واردات کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر ارزشی ۲۳٫۶ درصد و از نظر وزنی ۱۳ درصد افزایش داشته است.

وی، قطعات منفصله خودرو، ذرت دامی، برنج، لوبیا و کنجاله سویا را از مهمترین اقلام وارداتی کشور در ۱۱ ماه نخست امسال برشمرد و افزود: در این دوره زمانی ۳٫۶ میلیارد دلار قطعات منفصله خودرو به کشور وارد شده است که نسبت به دوره مشابه پارسال ۱۰۶ درصد رشد داشته است.

 

*** رشد ۱۰۶ درصدی واردات قطعات منفصله خودرو

 

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت، رشد ۱۰۶ درصدی واردات قطعات منفصله خودرو را نشانگر افزایش تولید در صنعت خودرو عنوان کرد.

ایزدیان، در مورد مبدا واردات کالا به ایران نیز گفت: کشور چین با ۱۱٫۵ میلیارد دلار، امارات با ۸٫۷ میلیارد دلار و کره جنوبی با ۳٫۳ میلیارد دلار سه کشور نخست صادرکننده کالا به ایران هستند.

وی افزود: ترکیه با ۲٫۸ میلیارد دلار، آلمان با ۲٫۶ میلیارد دلار، سوئیس با ۱٫۹ میلیارد دلار، هند با ۱٫۹ میلیارد دلار، فرانسه با ۱٫۶ میلیارد دلار، هلند ۱٫۳ میلیارد دلار و ایتالیا با ۱٫۳ میلیارد دلار از دیگر کشورهای مبدا کالاهای وارداتی به ایران هستند.

به گزارش خبرگزاری صنایع، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی تجاری سازمان توسعه تجارت در پایان، اضافه کرد: در صادرات ۱۱ ماهه نخست امسال، چین ۲۰ درصد از صادرات غیرنفتی و ۲۴ درصد از کل واردات ما را به خود اختصاص داده و امارات نیز ۱۴ درصد از کل صادرات و ۱۸ درصد از کل واردات ایران را به خود اختصاص داده است.

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا