کد خبر:71410
پ
۲۰۰۴۱۱۳_۶۷۸

وصول یک درصد از جرایم پرونده‌های قاچاق

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا: حدود یک درصد از جرایم پرونده‌های قاچاق در مرحله اجرای احکام­ در ۲۰ سال گذشته وصول شده است.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا: حدود یک درصد از جرایم پرونده‌های قاچاق در مرحله اجرای احکام­ در ۲۰ سال گذشته وصول شده است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، رضا بهشتی‌زاده با اعلام وصول یک درصد از جرایم پرونده‌های قاچاق ، افزود: در ۲۰ سال گذشته میانگین زمان رسیدگی محاکم قضایی به پرونده‌های ملی و مهم قاچاق ۵ سال بوده است در صورتی که قانونگذار قوه قضاییه را مکلف کرده است رسیدگی به پرونده‌های قاچاق باید یک ماهه باشد­ و یک ماه هم قابل تمدید است.

 

وی افزود: بخشی از پرونده‌های قاچاق به سازمان تعزیرات و بخشی دیگر مانند پرونده‌های ملی و مهم و­ قاچاق سازمان‌یافته، اقلام ممنوعه­ و پرونده‌هایی که مجازات حبس و انفصال دارد به محاکم قضایی ارجاع می‌شود، در گزارشی که گرفتیم­ یک بند از تکالیفی که قانونگذار برعهده قوه قضائیه گذاشته است اجرا شد، اما بقیه بندها معطل شده است که موجب می‌شود فرایند رسیدگی به پرونده‌های قضایی شکل مناسبی نداشته باشد.

 

*** وضع نامناسب رسیدگی به پرونده‌های قاچاق

 

بهشتی‌زاده گفت: اینکه در ۲۰ سال گذشته فقط یک درصد از جرایم محکوم شده در پرونده‌های قاچاق وصول شده باشد وضع مناسبی در رسیدگی به پرونده‌های قاچاق نیست، زیرا همه زحمات مبارزه با قاچاق کالا در فرآیند رسیدگی است؛ اگر قرار است پرونده قاچاقی که با هزار زحمت کشف و شناسایی می‌شود به ویژه قاچاق سازمان یافته، مشمول مرور زمان و تغییر محتوای پرونده شود و در حکم تاثیر گذاشته شود و جرایم وصولی یک درصد باشد، نشان می‌دهد قوه قضاییه در مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفقیت لازم را نداشته است.

 

وی افزود: سخنگوی قوه قضاییه در بیان این جمله که “در مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفقیت نداشته‌ایم” اسمی از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به میان نیاورده بلکه گفته عملکرد ما در مبارزه با قاچاق کالا و ارز موفقیت نداشته است که ناظر بر عملکرد قوه قضاییه است، وی سخنگوی قوه قضاییه است و برعملکرد این قوه اشراف دارد، البته این به معنای آن نیست که از عملکرد سایر دستگاه‌ها مطلع نباشد زیرا ما در ستاد به همه دستگاه‌ها گزارش می‌دهیم.

 

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: این ستاد متشکل از ۲۴ دستگاه و سه قوه قضاییه، مقننه و مجریه است، حتی سازمان‌های خارج از این سه قوه نیز مانند صدا و سیما، ستاد کل نیروهای مسلح و نیروی انتظامی اعضای ستاد هستند که هماهنگی همه آن‌ها با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

 

*** نتایج خوب در مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۹۶

 

بهشتی‌زاده افزود: نتایج خوب در مبارزه با قاچاق کالا و ارز به ویژه در سال ۹۶ که نمونه بارز آن در طرح ریجستری تلفن همراه بوده است نشان می‌دهد هماهنگی کامل میان دستگاه‌ها در ستاد و بویژه سه تا چهار دستگاه متولی بازار تلفن همراه در کشور وجود دارد و نتیجه بارز اجرای این طرح افزایش ۹ برابری واردات قانونی تلفن همراه در مدت کوتاه اجرای طرح ریجستری است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که علت فراوانی کالاهای خارجی و احتمالا کالای قاچاق خارجی در بازار چیست؟ گفت: هنوز سامانه رهگیری کالاها که کالای قاچاق را از کالای غیرقاچاق شناسایی کند راه‌اندازی نشده است، به همین علت برخی‌ها کل کالای بازار را قاچاق می‌بینند.

 

بهشتی‌زاده افزود: در استان تهران طرح شش ماه‌های را در سطح عرضه صنعت پوشاک و به ویژه در فروشگاه‌های مهم چند گروه کالایی انجام دادیم و از آن ها بازرسی کردیم؛ با وجود اینکه گفته می‌شود ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار قاچاق پوشاک داریم در این طرح مشخص شد ۸۰ درصد از پوشاک خارجی موجود در فروشگاه‌ها و مغازه‌های تهران تولید داخل است اما به علت وضع فعلی بازار با برند خارجی عرضه می‌شود.

 

*** رشد ۱۹ درصدی حجم کالای قاچاق مکشوفه

 

وی با بیان اینکه در سال ۹۵ حجم کالای قاچاق مکشوفه حدود ۳ هزار میلیارد تومان بود ادامه داد: در ۱۱ماهه سال ۹۶ این میزان با رشد ۱۹ درصدی به حدود ۴ هزار میلیارد تومان رسید که نشان از عزم و جدیت دستگاه در مبارزه با قاچاق کالا است.

 

بهشتی‌زاده گفت: در سال ۹۲ برنامه جامع ۵ ساله مبارزه با قاچاق کالا و ارز را همراه با راهبردها، راهکارها و سهم هر دستگاه طراحی کردیم و در سال ۹۳ به همه دستگاه‌ها ابلاغ شد؛ پیش‌بینی ما این بود که در دوره ۵ ساله حجم قاچاق نصف شود در حالیکه در ۲ سال اول اجرای طرح به این میزان کاهش دست یافتیم.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، افزود: همکاری و آمادگی همه دستگاه‌ها در مبارزه با قاچاق به ویژه آمادگی سپاه برای کمک به مبارزه با قاچاق کالا در مرزهای آبی جنوب، نویدبخش دستاوردی خوب برای جامعه و اقتصاد کشور و خط و نشانی برای قاچاقچیان است که بدانند درسال ۹۷ باید هزینه بیشتری را پرداخت کنند.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صدا و سیما