کد خبر:71010
پ
۱۸۴A4108_resize

پیشرفت فیزیکی ۱۴ پروژه از ۳۵ پروژه اقتصاد مقاومتی

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت: از ۳۵ پروژه اقتصاد مقاومتی، ۱۲ پروژه بیش از پیش‌بینی صورت گرفته پیشرفت فیزیکی و ۱۴ پروژه نیز پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارند.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت: از ۳۵ پروژه اقتصاد مقاومتی، ۱۲ پروژه بیش از پیش‌بینی صورت گرفته پیشرفت فیزیکی و ۱۴ پروژه نیز پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و خبری صنایع ایران، مصطفی محرابی با اعلام این خبر گفت: در راستای اجرای سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در سال ۹۲، سال ۹۶ دو حکم تحت عنوان تکمیل و راه‌اندازی ۵۰ طرح مهم وملی و تقویت،‌ توانمند‌سازی و توسعه بنگاههای خرد،‌ کوچک و متوسط با هدف افزایش صادرات غیر نفتی به ارزش ۲ میلیارد دلار با پیشرفت فیزیک ۹۳ درصد به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شد.

 

***ابلاغ ۳۳ پروژه مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به وزارت صنعت

وی افزود: ۳۳ پروژه هم تحت عنوان بسته رونق تولید و اشتغال که مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بود به این وزارت ابلاغ شد.

محرابی یاد‌آور شد: امسال جمعا ۳۵ پروژه بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان مجری گذاشته شد که از این پروژه‎ها ۱۲ پروژه طرح رونق تولید برای صیانت و نگهداشت شرایط فعالیت و اشتغال بنگاههای کوچک و متوسط، بیش از پیش‎بینی انجام شده پیشرفت فیزیکی دارند.

همچنین پروژه حمایت از صنایع بسته‎بندی محصولات صادراتی را با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی پیش‎بینی کردیم که الان ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

 

***۱۴ پروژه از ۳۵ پروژه پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد دارند

وی با بیان اینکه ۱۴ پروژه از ۳۵ پروژه تکلیفی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بیش از ۷۰ درصد ، ۶ پروژه بین ۵۰ تا ۷۰ درصد و مابقی زیر ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند افزود: یک پروژه از ۳۵ پروژه تکمیل و راه‎اندازی ۵۰ طرح ملی و مهم در حوزه خودرو، زنجیره فولاد غذایی و دارویی نفت و پتروشیمی، مواد سلولوزی کانی غیر فلزی سیمان ماشین‎سازی و .. در سطح کشور بوده است که ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‎گذاری نیاز دارد.

محرابی با اشاره به اینکه در همین پروژه اخیر باید ۵۰ طرح عملیاتی شود، که در حال حاضر ۲۵ طرح در حوزه‌های مختلف با سرمایه‎گذاری ۴۵۴۴ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۵۲۵۰ نفر بهره‎برداری شده‎اند و ما بقی هم بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند تصریح کرد: پروژه‎هایی که عملیاتی نمی‎شوند برخی ممکن است در فرآیند دریافت مجوزهای زیست محیطی دچار مشکل باشند و یا به دلایل مشکلات دریافت تسهیلات مالی ممکن است عملیات پروژه را با تاخیر مواجه کنند.

***تکمیل و راه‎اندازی ۵ هزارو ۱۶۶ طرح صنایع کوچک و متوسط طی یازده ماهه سال ۹۶

مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت یاد‎آور شد: یکی دیگر از طرحها، تکمیل و راه‎اندازی حداقل ۶ هزار طرح صنعتی و معنی است که عمدتا طرحها و صنایع کوچک و متوسط را در تحت عنوان یک پروژه از ۳۵ پروژه تعریف کرده‎ایم و تاکنون ۵ هزارو ۱۶۶ پروژه آن عملیاتی و تکمیل شده است.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت با بیان اینکه طرحهای بزرگ را در ۵۰ طرح بزرگ و طرح‎های کوچک و متوسط را در۶ هزار طرح دسته‎بندی کردیم گفت: در برخی پروژه‎ها ممکن است روندهای اقتصادی وسیاسی به گونه‎ای باشد که اجرای پروژه به گونه‎ای که انتظار داریم پیش نرود و برخی پروژه‎ها نیز عملیاتی و اجرایی نیست بلکه طراحی؛ سیاستگذاری‎، مطالعه و ارسال به مبادی ذیربط برای عملیاتی شدن تعریف شده است و برخی پروژه‎ها خودشان زیر پروژه‎هایی دارند و خود چندین فعالیت را شامل می‎شوند و بنابراین ۳۵ پروژه تکلیفی به پروژه‎های مختلف تقسیم می‎شوند.

 

***تعیین پروژه‎های اقتصاد مقاومتی سال آینده بر اساس اسناد بالا دستی و ابلاغ رهبری

وی با تشریح پروژه‎های سال آینده گفت: برای سال ۹۷ با سایر استانها و سازمانهای زیر مجموعه مکاتباتی داشتیم و با توجه به اینکه آنها در بطن کار هستند بهتر می‎توانند پیشنهاداتی ارائه بدهند و اکنون در مرحله پاسخگویی هستند، این پیشنهادات تقریبا مواردی است که با توجه به فرمایشات رهبری در ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی و توجه به اسناد بالادستی باید باشد.

به بیان وی ایجاد ارزش افزوده، جلوگیری از خام فروشی، جلوگیری از مونتاژ کاری و تبدیل صنعت به صنعت نوآورانه طبق فرمایشات رهبری طی ده سال، کلید واژه‏‎هایی برای تعریف پروژه‎ها درحوزه‎های مختلف هستند.

 

محرابی تاکید کرد: دغدغه رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور و وزرا هم جلوگیری از خام فروشی و ایجاد ارزش افزوده و هوشمند‎سازی صنایع و است که البته در زنجیره تولید و فولاد اقدامات خوبی در حال انجام است و پیشنهاد می‌کنیم پروژه‎های سال آینده را نیز با توجه به همین کلید واژه‎ها پیش ببریم و تعریف کنیم، البته سازمان برنامه و بودجه متولی برنامه‎های کلی کشور است و پروژه‎هایی را باتوجه به برنامه‎های ارسالی ما در حوزه صنعت و تولید تنظیم می‎کنند.

به گزارش خبرگزاری صنایع، مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت، در پایان یادآور شد: طبق گفته دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت پیگیری و نظارت بر مصوبات استان تهران، مرکزی و خراسان رضوی به عنوان استانهای معین بر عهده وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت به عنوان جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در این سه استان و در حوزه‎های مختلف علاوه بر حوزه‎های صنعت، معدن و تجارت و با این دبیر خانه و ریاست ستاد نیز با استاندار است.

 

انتهای پیام///

منبع
شاتا

ایران سرور