به منظور حداکثر استفاده از توان داخلی کشور در حوزه واگنسازی، تولید و تأمین واگنهای مورد نیاز با فناوری روز جهان برای نخستین بار در شرکت واگن پارس با مشارکت شرکت خارجی انجام خواهدشد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، «منصور معظمی» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل ایدرو در این آیین گفت: این قرارداد به منظور حداکثر استفاده از توان داخلی کشور در حوزه واگنسازی، طرف خارجی ملزم به همکاری با شرکت واگن پارس اراک شد، بر این اساس تولید و تأمین واگنهای مورد نیاز با فناوری روز جهان برای نخستین بار در شرکت واگن پارس با مشارکت شرکت خارجی انجام خواهد شد.
سرمایه گزاری شرکت پوژن چین برای تأمین منابع مالی قرارداد
وی افزود: تعداد واگنها در قرارداد مذکور ۴۵۰ دستگاه برای شهرهای اهواز، شیراز و تبریز خواهد بود و شرکت پوژن چین متعهد شده اعتبار مالی پروژه تا سقف ۸۵ درصد را از منابع کشور چین تأمین کند. معظمی بیان داشت: در این همکاری مشترک به طور متوسط ۳۵ درصد و در نهایت ۵۹ درصد داخلی سازی واگنهای آلومینیومی در ایران انجام میشود که با این توافق برنامه استفاده از حداکثر توان و ظرفیت داخلی و انتقال فناوری و دانش فنی تحقق پیدا خواهد کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به مذاکرههای انجام شده برای تجهیز و راهاندازی شرکت پارس مبلغ ۲۵ میلیون یورو سرمایهگذاری در نظر گرفته شده که طرف خارجی برای این سرمایهگذاری اعلام آمادگی کرده است. به گزارش ایرنا، چهارشنبه هفته گذشته (نهم اسفندماه) قرارداد همکاری تأمین و تولید ۹۶۰ دستگاه مترو تهران و کرج بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران و شرکت اشتدلر(Stadler) سوئیس با هدف اشتغالزایی و انتقال دانش فنی به امضا رسیدهبود.
میزان تقاضا برای مترو در ناوگان صنعت ریلی سالیانه ۵۰۰ دستگاه در پنج سال آینده پیشبینی شده که به بر این اساس، ۲ هزار دستگاه مترو در سال ۱۴۰۰ مورد نیاز است. این در حالیست که بر اساس اعلام کارشناسان، بدون ورود به ساخت داخل تجهیزات اصلی ناوگان و فقط با تمرکز بر بدنه، تزئینات و مونتاژ ناوگان امکان افزایش سهم ساخت داخل به میزان بیشتر از ۲۶ تا ۳۰ درصد فراهم نخواهد بود.
تأکید رئیس جمهور بر توسعه صنعت ریلی کشور
همچنین کارشناسان صنعت ریلی معتقدند که اکنون حجم ساخت داخل در انواع واگنهای تولیدی شامل واگن باری ۹۰ درصد، واگن مسافری (بین شهری)۸۰ درصد، واگنهای خودکشش بین شهری و حومه ۲۵ درصد، واگن های مترو ۲۸ درصد و انواع لکوموتیو ۵۵ درصد است. معظمی ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه و تأکید رئیس جمهوری مبنی بر توسعه صنعت ریلی، این مهم در دستور کار دولت قرار گرفته است.
وی بیان داشت: سال گذشته شورای اقتصاد مصوبه مبنی بر ساخت ۲ هزار دستگاه واگن مترو برای تهران و کلانشهرها به ارزش بیش از ۲ میلیارد یورو مصوب کرد که با هماهنگی وزارت کشور و ایدرو در حال انجام است. معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: نخستین بخش از این کار که مناقصه ۶۳۰ دستگاه واگن مسافری برای تهران است، تعیین تکلیف شده و امیدواریم تا پایان امسال قرارداد مذکور توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و شهرداری تهران منعقد شود.وی گفت: بر اساس درخواست وزیر کشور و وزیر صنعت معدن و تجارت، قرار شد تأمین و ساخت تعداد دیگری واگن مترو را از مکانیسمهای دیگر دنبالهگیری کنیم و بر این اساس مذاکرههای با شرکتهای بزرگ بین المللی و صاحب تجربه و برند در این بخش آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صنایع، معظمی در پایان تصریح کرد: مذاکرات برای تهیه پنج هزار دستگاه واگن مترو به ارزش بیش از ۶ میلیارد یورو انجام شده که بخش عمده آن به جمعبندی رسیده است و بتدریج اعلام خواهد شد. وی با اشاره به قرارداد منعقد شده بین ایران و پوژن چین خاطرنشان کرد: در این قرارداد قطعات مترو از سوی چینی ها تأمین و به کشور آورده شده و در کارخانجات ایرانی متعلق به بخش غیردولتی مونتاژ و ساخته میشود. به گفته این مقام مسئول، یکی از شروط اولیه همه این مذاکرات افزایش عمق داخلی سازی بوده است.
انتهای پیام///