عملکرد کمی صحا در دو سال اخیر در زمینه تسهیلات و ضمانتنامهها، ۳ برابر ۲۰ سال گذشته شده است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و خبری صنایع ایران، مدیرعامل صحا در نشست با فعالان صنایع الکترونیک استان کرمان که در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان برگزار شد، به مزیتهای صنایع الکترونیک در اقتصاد دانشبنیان اشاره کرد و گفت:
وقتی که از اقتصاد دانشبنیان صحبت میشود منظورمان اقتصاد درونزای بروننگر است. در همین راستا مزیت کشور به دلایل مختلف در بخش الکترونیک است، اول اینکه ارزش افزوده این صنعت نسبت به سایر صنایع بسیار جدی است و در موضوع محیط زیست هم صنایع الکترونیک مشکلات و مسایل صنایع دیگر را ندارد. در موضوع اشتغال هم معمولًا فارغالتحصیلان دانشگاهی علاقمند به حضور مشاغل صنایع الکترونیک و فناوری اطلاعات هستند.
علی وحدت با تاکید بر اینکه چشمانداز و آینده تولید ثروت هم در دنیا از مسیر صنایع جدید و پیشرفته عبور میکند، تصریح کرد: با اینکه بهترین دانشجوهای کشور در رشتههای برق و الکترونیک و فناوری اطلاعات تحصیل میکنند اما سهم این بخش در صنعت کشور بسیار ناچیز است.
***ضرورت تشکیل شرکتهای بزرگ فناورانه در کشور
وحدت با طرح این پرسش که «چرا با اینکه ما ظرفیت نیروی انسانی و دانشی خوبی داریم، نیروی انسانی ما در خارج موثر هستند اما همان اثرگذاری را در داخل کشور ندارند؟» ادامه داد: این موضوع دو دلیل عمده دارد یک موضوع ارتباط خارجی موثر است. یعنی وقتی وارد موضوعات فناورانه شدیم، نمیشود جزیرهای عمل کرد و خود را تافتهای جدا بافته از اکوسیستم دانست. دلیل دوم عدم وجود شرکتهای بزرگی است که اگر در این حوزه در کشور وجود داشته باشند، هم خودشان تولیدکننده محصولات فناورانه خواهند بود و هم شرکتهای کوچکتر میتوانند در زنجیره تامین آن شرکت بزرگتر قرار بگیرند؛ در نهایت این موجب فراهم شدن خوراک شرکتهای کوچک میشود. به این دو علت اصلی شاید این معماری شکل نگرفته است و نتوانستهایم از منابعمان که عمدتا منابع انسانی ماهر و تحصیل کرده هستند، استفاده بهینه کنیم.
مدیرعامل صحا با اشاره حجم اندک سرمایه مورد نیاز برای ایجاد اشتغال در صنایع الکترونیک گفت: بر اساس آمارهای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا)، میانگین سرمایهگذاری برای اشتغال هر نفر در صنایع الکترونیک حدود ۷۰ میلیون تومان است در حالیکه این مبلغ در حوزه صنعت حدود ۳۰۰ میلیون تومان برآورد میشود. بنابراین ایجاد اشتغال در صنعت الکترونیک در کشور سرمایهگذاری کمتری به نسبت بخشهای دیگر نیاز دارد اما در مقابل ارزشافزوده بالاتری ایجاد میکند. نکته حایز اهمیت این است که هزینه پرسنلی در صنایع الکترونیک جدیتر هست که نشان میدهد افرادی که در این بخش فعالیت میکنند افرادی با ارزش هستند و طبیعتا محصولی هم که تولید میشود، گرانتر است.
وحدت در خصوص فعالیتهای صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک نیز توضیح داد: صحا که نزدیک بیست سال پیش تشکیل شده است؛ مشابه مدلهای خارجی، درصدد تقویت شرکتهای فعال الکترونیک از طریق ارایه تسهیلات و صدور ضمانتنامه است.
***عملکرد کمی صندوق در بحث تسهیلات و ضمانتنامهها
وی با اشاره به عملکرد صندوق در سالهای اخیر گفت: در همین دو سال اخیر عملکرد کمی صندوق در بحث تسهیلات و ضمانتنامهها سهبرابر بیست سال قبل از آن بوده است. برای ضمانتنامههای صحا جایگاه قانونی مناسبی در قانون تنظیم مقررات مالی دولت به عنوان تضمین معتبر برای شرکتها ایجاد شده و وزارت اقتصاد و امور دارایی نیز به تمامی ذیحسابان دستگاههای اجرایی ابلاغ کردند.
مدیرعامل صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) در پایان افزود: ما سعی میکنیم شرکتها را رصد کنیم و درباره کرمان واقعیت این است که ظرفیت استان بیشتر از چیزی است که تاکنون صحا توانسته از شرکتها حمایت کند. ان شالله که صندوق بتواند حمایت لازم را از صنایع الکترونیک انجام دهد.
به گزارش خبرگذاری صنایع، نشست مدیران و کارشناسان صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک (صحا) با فعالان صنایع الکترونیک استان کرمان، روز سهشنبه ۸ اسفندماه در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان برگزار شد.
انتهای پیام///