اخبار برگزیده

کد خبر:70091
پ
information-and-communication-technologies

سهم سالانه فناوری اطلاعات و ارتباطات در اشتغالزایی

رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد: متوسط رشد اقتصادی سالانه برای کشور هشت درصد در نظر گرفته شده که سهم سالانه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایجاد اشتغال در کشور ۹٫۵ درصد است.

رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد: متوسط رشد اقتصادی سالانه برای کشور هشت درصد در نظر گرفته شده که سهم سالانه فناوری اطلاعات و ارتباطات در اشتغالزایی در کشور ۹٫۵ درصد است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع ایران، غلامرضا عزیزی روز شنبه در همایش دبیرخانه هوشمند در خرم آباد افزود: متوسط رشد اقتصادی سالانه برای کشور هشت درصد در نظر گرفته شده که سهم سالانه فناوری اطلاعات و ارتباطات در اشتغالزایی ۹٫۵ درصد، در متغیرهای اقتصادی در زمینه بهره وری کل عوامل تولید ۶٫۵ درصد، سرمایه‎گذاری ۵۱٫۸ درصد، و متوسط رشد سالیانه ارزش افزوده ۱۹٫۴ درصد است.

وی سه ماده اصلی در برنامه ششم توسعه را فناوری اطلاعات، تعامل دولت با مردم و خدمات دولت به مردم خواند و گفت: ۴۲ ماده دیگر برنامه ششم توسعه با خدمات الکترونیک دولت در ارتباط هستند و وظیفه و نقش هوشمندسازی دبیرخانه الکترونیک سازمان ها را پر رنگ تر می‎کنند.

رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران افزود: بخشی از مشکلات سیستمی به آموزش‎های ارائه شده برای نحوه استفاده از دبیرخانه‎های هوشمند بر می‌گردد.

وی با بیان اینکه هرچه ارائه خدمات قوی‎تر باشد افراد بیشتر جذب می‌شوند، اظهار کرد: برخلاف تاکید دولت بر استفاده نکردن از نرم‌افزارها در مراحل اداری اما کارکنان ادارات همچنان از برخی نرم‌افزارها برای تبادل اطلاعات اداری استفاده می‌کنند.

عزیزی بستر مهیا شده قانونی برای انجام تبادلات اداری توسط دولت را اتوماسیون اداری خواند و افزود: در دوران جدید مثلث همکاری مدیران فناوری اطلاعات و مدیران اسناد موجب راه‎اندازی ۲ دبیرخانه هوشمند می‎شود.

وی افزود: در دبیرخانه هوشمند ارتباطات دولت با دولت و خدمات دولت به مردم فراهم می‎شود.

 

***انجام ۶۹ درصد مکاتبات کشور به صورت الکترونیکی در ۶ ماه اول ۹۶

مدیرکل دبیرخانه نهاد ریاست جمهوری نیز در این همایش گفت: ۶۹ درصد مکاتبات در ۶ ماه نخست سال‌جاری در کشور به صورت الکترونیکی انجام شد.

حسین ملاجردی با بیان اینکه مجمع مدیران نظام اداری کشور یکهزار و ۷۰۰ عضو مدیر فناوری دارد، بیان کرد: سالانه گزارش‌هایی براساس حذف کاغذ و مکاتبات الکترونیکی از دستگاه‌های اجرایی اخذ می‎شود که در استان لرستان نیز از تمام دستگاه‎های اجرایی استعلام گرفته شده که این استعلام‌ها با دستگاه‌های اجرایی و سایر استان‌ها مقایسه شده است.

وی ایجاد دبیرخانه هوشمند را اقدام بسیار مهم و مثبتی دانست و افزود: سیستمی در حال راه‎اندازی است که در آن نامه‎های اداری از کارتابل افراد به فرد مقصد ارسال شود تا در دبیرخانه پرینت و اسکن نشوند.

به گفته وی لرستان در این راستا پیشرفت خوبی داشته و نسبت به سایر استان‎ها عملکرد خوبی ارائه داده است.

 

***در ۶ ماه نخست سال جاری ۳۶ میلیون و ۲۰۰ هزار مکاتبه انجام شده است

وی گفت: طبق استعلامی که از یکهزار و ۶۶۱ دستگاه اجرایی در سطح کشور انجام شده در ۶ ماه نخست سال جاری ۳۶ میلیون و ۲۰۰ هزار مکاتبه انجام شده است.

وی افزود: ۲۵ میلیون مکاتبه از این مجموع برابر با ۶۹ درصد مکاتبات به صورت الکترونیکی و ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مکاتبه به صورت کاغذی انجام شده است.

مدیرکل دبیرخانه نهاد ریاست جمهوری گفت: طبق استعلامی که از ۶۹ دستگاه اجرایی استان لرستان صورت گرفته ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار مکاتبه برابر با ۸۰ درصد الکترونیکی بوده و ۶٫۵ درصد مکاتبات استان‌ها را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: استان فارس با ۱۱٫۲۷ درصد بیشترین و قزوین با ۰٫۵ درصد کمترین مکاتبات را به خود اختصاص داده‎اند.

ملاجردی با بیان اینکه پرینت یک برگ کمتر در هر دستگاه نتیجه خوبی در پی خواهد داشت، اظهار کرد: در یکهزار و ۶۶۱ دستگاه و ۳۶ میلیون مکاتبه حدود ۲۶ میلیون برگ در کل کشور و ۴۵۳ هزار پرینت در لرستان گرفته شده است.

مدیرکل دبیرخانه نهاد ریاست جمهوری افزود: آذربایجان شرقی بیشترین و قزوین کمترین چاپ را در مکاتبات اداری داشته‎اند.

وی گفت: از مجموع ۳۲۵ هزار نیروی انسانی دستگاه‌های اجرایی ۱۴۷ هزار نفر یعنی ۴۵ درصد کاربران در دستگاه‌ها امکان چاپ دارند که در لرستان با ۱۲ هزار کاربر، چهار هزار و ۴۳۳ کاربر یعنی ۳۵ درصد امکان چاپ و پرینت دارند.

وی افزود: در تمام دستگاه‌های اجرایی هر پنج نفر یک دستگاه چاپ، هر ۳۳ نفر یک دستگاه کپی و هر ۲۴ نفر یک نمابر دارند.

به گفته وی لرستان به رغم وضعیت الکترونیکی که دارد، با ۸۰٫۲۲ درصد در رتبه سوم کشور قرار دارد.

 

***دولت الکترونیک به کاهش فساد کمک می‌کند

استاندار لرستان نیز در این همایش ایجاد دولت الکترونیک را از حقوق مردم بر دولت‌ها دانست و گفت: دولت الکترونیک به کاهش فساد کمک می‌کند.

سید موسی خادمی افزود: دولت الکترونیک با کاهش ارتباط چهره به چهره و ساماندهی اقدامات کارکنان، ارتباطات و فسادهای اداری را حذف می‌کند.

وی اظهار کرد: به تعبیر ریاست جمهوری در این سیستم، نامه اداری ارائه می‌شود و با حذف ارتباطات و سفارشات پاسخ‌ها در درخواست‌ها دریافت می‌شوند.

استاندار لرستان افزود: برای استقرار دولت الکترونیک باید از جنبه‌های مختلف دولت با دولت، دولت با فعالان کسب و کار و دولت با شهروندان و کارکنان استفاده کرد.

به گفته وی در این سیستم گام دولت با دولت باید به خوبی انجام شود و ساده‌ترین حالت در این بحث اتوماسیون اداری است.

خادمی افزود: این مرحله از اقدامات اولیه‌ای است که باید به خوبی اجرا شود که متاسفانه برخلاف تاکید فراوان تاکنون خیلی جدی گرفته نشده است.

به گزارش خبرگزاری صنایع، در این همایش از سه دستگاه بیمه سلامت، شرکت گاز و پست به عنوان دستگاه‌های برتر در حوزه دولت الکترونیک و دادگستری به عنوان دستگاه سبز تجلیل شد.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صنایع