کد خبر:69346
پ
c667a1223e9b1989e4f74c919de4f4c6
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی:

افزایش صادرات کالا از گمرکات آذربایجان‌غربی

صادرات کالا از گمرکات آذربایجان‌غربی در ۱۰ ماهه سال‌جاری ۸۰۳ هزار و ۶۳۰ تن کالا به ارزش ۴۱۸ میلیون دلار بوده که در مقایسه با آمار پارسال، ۵ درصد از لحاظ ارزش افزایش یافته است.

صادرات کالا از گمرکات آذربایجان‌غربی در ۱۰ ماهه سال‌جاری ۸۰۳ هزار و ۶۳۰ تن کالا به ارزش ۴۱۸ میلیون دلار بوده که در مقایسه با آمار پارسال ( ۳۸۹ میلیون دلار)، ۵ درصد از لحاظ ارزش افزایش یافته است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع ایران، جعفرصادق اسکندری در جلسه کارگروه صادرات غیرنفتی استان که با حضور معاون امور صادراتی وزارت صنعت، معدن و تجارت و رییس کل گمرکات ایران برگزار شد با اعلام این خبر، افزود: در این بازه زمانی نیز وارداتی به ارزش ۶۴۴ میلیون دلار انجام شده و در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۷۵۷ میلیون دلار بود، شاهد کاهش ۱۵ درصدی واردات بوده‌ایم.

 

وی تصریح کرد: در سال گذشته صادراتی به ارزش ۴۲۰ میلیون دلار تنها از مبادی گمرکات آذربایجان‌غربی انجام شده است.

 

اسکندری در ادامه با اشاره به مهمترین مشکلات مبادلات تجاری استان در مرزها افزود: در این رابطه، یکی از مشکلات در مرز بازرگان ماکو که از گذشته وجود داشته این است که نیروهای ترکیه به صورتیک شیفت کار کرده که این خود سبب معطلی و نارضایتی تجار و بازرگانان شده است.

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: از سوی دیگر در داخل خود گمرک “گل‌بلاغ” ترکیه از مبدا تا خروج از پایانه، هزار متر فاصله است که مردم باید آن را به طور پیاده طی کنند پس لزوم استقرار یک خودرو برای جابه جایی مسافران در ایام سرد سال یا مسافران بدون خودرو وجود دارد.

 

اسکندری در ادامه بیان کرد: با توجه به وجود ظرفیت خط ریلی در شهرستان سلماس و وجود ایستگاه”قره‌تپه”با وجود اینکه تمامی امکانات در آن وجود دارد اما بلااستفاده مانده، اگر این ایستگاه برای پشتیبانی تجارت خارجی مهیا شود، یکی از کارهای ماندگار در استان خواهد بود.

 

***بلااستفاده ماندن ایستگاه خط ریلی رازی و کاپی‌کوی

 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی افزود: علاوه بر آن، ایستگاه خط ریلی رازی و کاپی‌کوی برای استفاده مسافری و کالایی، ظرفیت مناسبی است اما بلااستفاده مانده و تنها به طور مختصر به صورت کالایی بهره‌گیری می‌شود که می‌توان از آن به صورت مسافری نیز استفاده کرد.

 

وی در ادامه با تاکید بر اتمام ساختمان پایانه مرزی سرو ارومیه بیان کرد: هم‌اکنون پایانه مرزی خوی به پایان رسیده و امید است که پایانه سرو ارومیه نیز هر چه سریع‌تر به پایان رسیده تا مشکلات کنونی حل شود.

 

اسکندری با اشاره به اعتراضات مسافری در مرز رازی خوی بیان کرد: هم اکنون به طور میانگین روزانه سه تا هفت هزار نفر مسافر از این مرز تردد کرده که برخی از آنها، کالا را در قالب کالاهای تجمیعی حمل می‌کنند چون خواست اصناف و واحدهای تولیدی است، بنابراین مبادی گمرکی باید حضور فعالی داشته تا برای حمایت از تولیدات داخلی، تنها آن مقدار کالایی که در قانون ذکر شده، توسط مسافران حمل شده و به کشور وارد شود.

 

وی با ابراز تاسف از وجود تعرفه‌های ترجیحی از سوی کشور ترکیه برای ورود کالاهای مزیت‌دار استان اظهار کرد: در این رابطه برای واردات سیب درختی آذربایجان‌غربی تنها ۵۰ تن در سال، هم محدودیت زمانی و هم وزنی در نظر گرفته شده و این اعمال محدودیت‌ها سبب شده که از این استان، صادرات آنچنانی به ترکیه وجود نداشته باشد.

 

***لزوم جلوگیری از تعدد تصمیم‌گیری در مرزها

 

اسکندری گفت: با توجه به اینکه این استان قطب تولید مبل، درب صنعتی، پوشاک و محصولات کشاورزی مثل سیب، عسل و آفتابگردان است، باید تعرفه‌های ترجیحی در بحث صادرات مجصولات مدنظر قرار داشته باشد.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی، با تاکید بر لزوم جلوگیری از تعدد تصمیم‌گیری در مرزها تصریح کرد: علاوه بر آن، لزوم اجرای مدیریت واحد در پایانه‌های مرزی و معابر نیز لازم و ضروری است.

 

انتهای پیام///

منبع
شاتا