نرمافزار بیمه بیکاری حاصل ۱۸سال تجربه مدیران موفق بخش خصوصی است که هم اکنون به ثمر نشسته است.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع ایران، پیش از این همه کارها برای متقاضیان بیمه بیکاری به شکل دستی از سوی ادارات کار انجام میشد و هم اکنون همه درخواستهای بیمه بیکاری از طریق ثبتنام در نرمافزار بیمه بیکاری انجام میشود و در واقع اطلاعات را از طریق این نرمافزار دفاتر کاریابی وارد سیستم میکنند بعد ادارات کار برای آنها تصمیم میگیرند و پول بیمه به حساب متقاضی واریز میشود. با راهاندازی نرمافزار میزان مراجعه به ادارات کار کاهش یافته است.
«لیلی دانشمند»، عضو هیات مدیره کانون کاریابیهای سراسر کشور گفت: اجرای طرح بیمه بیکاری طبق اصل۴۴ قانون اساسی قرار بود یک دهه پیش به بخش خصوصی واگذار شود اما متاسفانه این مهم با تاخیر طولانی، تاکنون به تعویق افتاده بود.
وی اظهار داشت: خدمات بیمه بیکاری توسط فناوری اطلاعات بخش خصوصی و با سرورهایی (مرکز ذخیره اطلاعات) که در وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی قرار دارد انجام میشود؛ به عبارتی پشتیبانی این خدمات توسط این بخش اجرا میشود.
دانشمند بیان داشت: در این سال ها نرمافزاری برای بیمه بیکاری نداشتیم و این نرمافزار به اهتمام بخش خصوصی و کانون انجمنهای کاریابیهای کشور راهاندازی شده است.
وی مزایای استفاده از فناوری اطلاعات را کاهش درصد خطا ذکر کرد و گفت: برای ایجاد هر طرح نخست مقاومتهایی ایجاد میشود اما به مرور با اجرای موفقیتآمیز مقاومتها کنار گذاشته خواهد شد.
این فعال بخش خصوصی در کاریابیهای کشور گفت: برخی انتقاد میکنند که چرا برای متقاضیان کار هزینههایی در کاریابی دریافت میشود اما آنانی که منتقد این موضوع هستند به هزینههایی که بخش خصوصی باید بپردازد، فکر نمیکنند.
***خدماتی که هم اکنون بخش خصوصی برای بیمه بیکاری انجام میدهد، رایگان است
وی ادامه داد: خدماتی که هم اکنون بخش خصوصی برای بیمه بیکاری انجام میدهد، رایگان است و تنها هزینه خدماتی که برای یافتن شغل کارجویان انجام میدهد را از متقاضیان کار دریافت میکند که این دریافتیها هم فقط ۶۰درصد از هزینههای کاریابیهای را تامین میکند.
وی هزینه ثبت نام برای یافتن شغل از سوی کاریابیها را ۲۰۰هزار ریال ذکر کرد و گفت: ۱۸۰هزار ریال هزینه مشاوره کاریابی و ۲۰ هزار ریال هزینه ارسال پیامک از سوی کاریابی برای کارجویان است.
این فعال بخش خصوصی گفت: خدماتی که هم اکنون کاریابیها برای متقاضیان بیمه بیکاری انجام میدهند به شکل پایلوت ( آزمایشی )برای بررسی نرم افزار است و هدف این است که در صورت موفقیت این نرم افزار، کاریابیها طرحهای دیگری را هم انجام دهند.
وی ادامه داد: طرح دادخواست که در زمان معاونت پیشین اشتغال وزارت کار ابلاغ شده بود، هنوز انجام نشده است.
دانشمند تاکید کرد: خوشبختانه وزارت کار نهایت همکاری را با بخش خصوصی برای اجرای طرح پایلوت بیمه بیکاری در کاریابیها انجام میدهد.
***روند سریع اجرای خدمات بیکاری از طریق فناوری اطلاعات
دانشمند اظهار داشت: پیشتر روند اجرای خدمات بیمه بیکاری سه تا چهار ماه طول میکشید اما امروز این خدمات از طریق نرمافزار بیمه بیکاری، یک روزه است.
وی ادامه داد: تمام مدارک در کاریابی اسکن می شود و به ادارههای کار و تامین اجتماعی ارسال میشوند و از این طریق حقوق بیمه بیکاری برقرار خواهد شد، پیشتر این گونه خدمات زمانبر بود اما هم اکنون به شکل سیستماتیک انجام میشود.
وی مزایای سیستماتیک شدن پروندههای بیمه بیکاری را پرهیز از فساد عنوان کرد و گفت: هم اکنون صندوق بیمه بیکاری با بحران منفی (عدد منفی) مواجه شده است.
به گزارش خیرگزاری صنایع، عضو هیات مدیره کانون کاریابیهای سراسر کشور در پایان اظهار کرد: بیشترین حجم مراجعهکننده در اداره کار شمال شرق تهران است و خوشبختانه با تلاشی که از سوی کاریابیها در این منطقه انجام میشود توانستهایم رضایت مراجعان برای دریافت بیمه بیکاری را جلب کنیم.
وی هدف وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی را از برونسپاری، بهبود وضعیت متقاضیان کار و یا افرادی که به هر دلیلی کار خود را از دست میدهند، عنوان کرد.
انتهای پیام///