اخبار برگزیده

کد خبر:68971
پ
۲۰۱۸۰۲۱۲۲۱۲۸۱۱۸۶۹

لزوم مشارکت شرکت‌های فولادی و معدنی در اکتشاف معادن سنگ آهن

رئیس هیات عامل ایمیدرو: سرمایه‌گذاری شرکت‌های فولادی و معدنی در بخش اکتشاف معادن سنگ آهن ضروری است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو: سرمایه‌گذاری شرکت‌های فولادی و معدنی در بخش اکتشاف معادن سنگ آهن ضروری است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع ایران، مهدی کرباسیان در نشست هم‌اندیشی سرمایه‌گذاری در اکتشاف سنگ آهن که با حضور مدیران عامل شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی کشور برگزار شد؛ افزود: ایمیدرو سال ۹۳ برنامه اکتشافی خود را در ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع آغاز کرد که در ۱۸۰ هزار کیلومتر آن کار به پایان رسیده است. پیش‌بینی ما این است که تا مردادماه ۹۷ محدوده‌های امیدبخش مشخص شود.

وی افزود: اکثر معادن کوچک و متوسط در بخش روباز در مرحله واگذاری قرار دارد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن تاکید بر برنامه‌ریزی برای اکتشاف عمیق و زیرزمینی معادن سنگ آهن با هدف تامین سنگ آهن گفت: مشارکت و ورود سرمایه‌گذاران مجموعه‌های فولادی و معدنی در اکتشاف ضروری است. این به معنی دور شدن ایمیدرو از برنامه‌های اکتشافی نیست و ما به عنوان دولت حامی سرمایه‌گذاران در بخش اکتشاف خواهیم بود.

کرباسیان با بیان اینکه واگذاری طرح‌ها به بخش خصوصی مورد تاکید رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت است، افزود: دولت در چارچوب اختیارات خود به ویژه در بخش ماشین‌آلات معدنی کمک خواهد کرد و این کمک به صورت ارایه تسهیلات ویژه با بازپرداخت معقول خواهد بود.

 

وی ضمن اعلام اینکه واحدهای فولادی نیاز جدی به سنگ آهن دارند، گفت: فولادی‌ها باید برای آینده خود به طور جدی در بحث اکتشاف ورود کنند. حوزه اکتشاف همراه با ریسک است. در راستای برنامه اکتشاف در معادن سنگ آهن هم‌افزایی بین شرکت‌ها باید به نحوی باشد که در برنامه اکتشاف؛ توزیع سنگ آهن بر مبنای سهم نباشد و نگاه‌ها اینگونه باشدکه نیاز کشور به خوراک صنعت فولاد تامین شود.

 

***پیشنهادات برای تامین ماشین آلات

 

وی اعلام کرد: بحث تامین ماشین آلات مورد توجه ایمیدرو است. در این زمینه جلساتی را با پیمانکاران، مشاوران و شرکت های معدنی برگزار کردیم و پیشنهادات طرح شده در جلسات؛ به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارایه شد.

کرباسیان اظهار کرد: انتظار می‌رود تامین مالی برای خرید ماشین آلات به صورت ارایه تسهیلات ویژه خارج از بروکراسی؛ به شرکت‌ها ارایه شود.

رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین اعلام کرد: فروش سهام شرکت‌های دولتی و خصولتی‌ها موضوعی است که مورد تاکید رئیس جمهور است.

در این نشست اردشیر سعد محمدی عضو هیات عامل ایمیدرو نیز تاکید کرد: مشکل تامین خوراک شرکت‌هایی همچون ذوب‌آهن را باید حل کنیم.

وی افزود: ایمیدرو با کمک شرکت‌های حوزه معدن و صنایع معدنی در کوتاه مدت به دنبال تهیه طرح مدون برای سرمایه‌گذاری در بخش اکتشاف است و اعتقاد داریم این موضوع به سرانجام برسد.

 

***تشکیل ۲ کنسرسیوم برای معادن زیرزمینی و اکتشاف

 

در این نشست ناصر تقی‌زاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با ارایه پیشنهاد تشکیل کنسرسیوم برای دستیابی به اهداف اکتشافی در حوزه سنگ آهن، اعلام کرد: این هدف مسائل مالی را تحکم خواهد بخشید.

وی افزود: تشکیل دو کنسرسیوم برای معادن زیرزمینی و اکتشاف؛ مسیر را برای تامین سنگ آهن هموار خواهد کرد.

 

در ادامه محمود نوریان مدیرعامل معدنی و صنعتی چادرملو طی سخنانی گفت: منابع سنگ آهن آماده رو به پایان است و در این زمینه رسالت مهم ما برای تحقق هدف ۵۵ میلیون تن فولاد؛ تامین سنگ آهن خواهد بود.

وی افزود: پیشنهاد می‌شود شرکتی شامل مجموعه‌های معدنی و فولادی کشور تشکیل شود و پهنه‌های اکتشاف سنگ اهن را به این شرکت واگذار تا طرح‌های فولادی در شرایط بهتری اقدام به تامین خوراک کنند.

 

***اکتشاف مهم‌ترین مرحله در بخش معدن

 

علی یزدانی مشاور امور معدنی مدیرعامل میدکو نیز اظهار کرد: اکتشاف مهم‌ترین مرحله در بخش معدن محسوب می‌شود که توام با ریسک است.

وی ضمن اشاره به ضرورت تقویت شرکت‌های معدنی افزود: تشکیل کنسرسیوم؛ نفعی برای هدف تامین خوراک صنعت فولاد ندارد. شرکت‌های معدنی که توان ورود به بخش اکتشاف را دارند خودشان باید وارد عمل شوند و منابع استخراجی خود را در اختیار واحدهای فولادی قرار دهند.

 

در ادامه محمد کشانی مدیرعامل فولاد خوزستان اعلام کرد: نه تنها برای دستیابی به هدف ۵۵ میلیون تن با کمبود خوراک داریم بلکه برای هدف ۲۱ میلیون تن امسال با مشکل تامین سنگ آهن روبرو هستیم.

وی با بیان اینکه فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان مشکل سنگ آهن دارند گفت: باید توجه داشت که اگر برای این دو شرکت سنگ اهن مورد نیاز تامین نشود؛ در سال‌های آتی میزان تولید و اشتغالزایی روند کاهشی خواهد داشت.

 

***اولویت نخست تأمین سنگ آهن برای فولادسازهای داخلی

 

بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: اولویت نخست تأمین سنگ آهن برای فولادسازهای داخلی و در مرحله بعد صادرات آن است.

 

وی افزود: فولادسازها باید مطمئن شوند که در تهیه مواد اولیه مشکلی ندارند.

 

صالحی مدیر خرید مواد اولیه شرکت ذوب آهن نیز طی سخنانی اعلام کرد: ذوب آهن نیاز مبرم به سنگ آهن دارد و خواستار واگذاری پهنه معدنی به این مجموعه هستیم.

وی ضمن تاکید بر کنترل منابع سنگ آهن در معادن روباز افزود: امید می‌رود با مساعدت‌های رئیس هیات عامل ایمیدرو و همگرایی بین شرکت‌های این حوزه؛ مشکل ذوب آهن در تامین خوراک حل شود.

 

صالحی گفت: ذوب آهن روبه سودآوری است و پیش بینی‌ها گواه این است که سال آینده میزان سودآوری این مجموعه افزایش قابل توجهی داشته باشد.

جمشید ملارحمان معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو نیز طی سخنانی تاکید کرد: در برنامه‌های اکتشافی باید به نحوی ورود کرد که برای دولت نیز جذابیت داشته باشد و مدیریت اکتشاف در حوزه سنگ آهن به شکل کنسرسیوم؛ باید به صورتی باشد که فضای تعاملی بین سرمایه‌گذاران برقرار شود.

 

وجیه الله جعفری مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران گفت: برخی از مشکلات مربوط به اکتشاف به قانون اکتشاف بر می‌گردد.

وی افزود: به طور مثال محدوده‌ها در اختیار هر فردی قرار می‌گیرد و متولی‌های مختلف بر روی محدوده‌های مختلف کار می‌کنند. این موضوع باید مورد بازنگری و اهلیت افراد مورد بررسی قرار بگیرد.

 

***ذخایر قطعی سنگ آهن حدود ۳ میلیارد تن است

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، امیر خرمی شاد معاون برنامه‌ریزی و توانمندسازی ایمیدرو نیز اعلام کرد: ذخایر قطعی سنگ آهن حدود ۳ میلیارد تن است که عمده آن در معادن زیرزمینی قرار دارد.

زمان را نباید از دست داد و شرکت‌های معدنی باید در بحث اکتشاف ورود کنند. به طور حتم با تحقق این رویه منافع شرکت‌های مشارکت‌کننده در اکتشاف؛ در آینده نصیبشان خواهد شد.

وی تاکید کرد: بهرمندی از توان مشاوران خارجی در بخش اکتشاف باید مورد توجه ما قرار بگیرد و آن را در اولویت برنامه‌های اکتشافی قرار داد.

 

 

انتهای پیام///

منبع
ایمیدرو

ایران سرور