کد خبر:68921
پ
markazic
معاون پژوهشی وزیر علوم اعلام کرد؛

صادرات ۲۳۰ میلیون دلاری شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم: بواسطه فعالیت‌های شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری سه هزار میلیارد تومان فروش محصول صورت گرفته است، همچنین در سال گذشته بواسطه فعالیت این شرکت‌ها ۲۳۰ میلیون دلار صادرات انجام شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم: بواسطه فعالیت‌های شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری سه هزار میلیارد تومان فروش محصول صورت گرفته است، همچنین در سال گذشته بواسطه فعالیت این شرکت‌ها ۲۳۰ میلیون دلار صادرات انجام شده است.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع ایران، دکتر مسعود برومند امروز در آیین افتتاح و آغاز بهره‌برداری فاز اول پروژه‌ جامع پارک‌های علم و فناوری استان مرکزی عنوان کرد: امروز تکنولوژی و فناوری نقش اساسی در توسعه کشورها دارد، صنایع بزرگ و سنتی برای استقرار و ایجاد شغل، سرمایه‌گذاری‌های بزرگی انجام می‌دهند، در حالی که استقرار فناوری با سرمایه‌گذاری اندک، اشتغالزایی بالایی به همراه دارد.

 

نقش تعیین‌کننده‌ پارک‌های علم و فناوری

 

وی با بیان اینکه توسعه فناوری و تکنولوژی، اقتصاد سیستمی را می‌طلبد، گفت: در چنین نظامی پارک‌های علم و فناوری، دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و موسسات آموزش کارورزان نقش تعیین‌کننده‌ای دارند که هم‌افزایی آنان به ایجاد اکوسیستم و زیست‌بوم نوآوری می‌انجامد.

 

برومند تصریح کرد: با شکل‌گیری فرآیند نوآوری، اکوسیستم نوآوری ایجاد و به ایده، محصول، فروش و ثروت ختم می‌شود و با اتصال و ارتباط همه این عناصر اکوسیستم به درستی شکل می‌گیرد.

 

وی افزود: امروزه ۳۰۰ هزار سند و مقاله علمی در کشور تولید می‌شود که نشان از جایگاه برتر علمی کشور در جهان و رتبه نخست کشور در این حوزه در منطقه دارد.

 

بخش زیادی از زیرساخت‌های نوآوری کشور در پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است

 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تعداد پارک‌های علم و فناوری کشور و مراکز رشد را به ترتیب ۴۲ و ۱۸۶ مرکز دانست و گفت: این تعداد پارک در کشور ۳۰ هزار شغل ایجاد کرده و بواسطه فعالیت‌های شرکت‌های مستقر در پارک‌های علم و فناوری سه هزار میلیارد تومان فروش محصول صورت گرفته است، همچنین در سال گذشته بواسطه فعالیت این شرکت‌ها ۲۳۰ میلیون دلار صادرات انجام شده است، برهمین اساس بخش زیادی از زیرساخت‌های نوآوری کشور در پارک‌های علم و فناوری ایجاد شده است و عمده دانشگاه‌های بزرگ کشور نیز درگیر مفهوم کارآفرینی شده‌اند.

 

وی بر حرکت و تغییر مداوم پارک‌های علم و فناوری متناسب با شرایط تاکید کرد و گفت: پارک‌ها نقش مهمی در توسعه دارند و باید به صورت مداوم و مستمر با توجه به شرایط، تغییر و ماموریت‌ها را بازنگری کنند.

 

برومند با تاکید بر اینکه باید برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی در حوزه علم و فناوری، دنبال و از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده شود، اظهار کرد: پیشنهاد می‌شود کارگروه آموزش و تحقیق در استان فعال شود. همچنین تلاش می‌شود که یک درصد بودجه عمومی شرکت‌های مختلف به امر تحقیق و توسعه سوق یابد که با تجمیع این اعتبارات می‌توان به ارقام بالایی دست یافت.

 

زمان سیاست‌گذاری و راهبرد به سرآمده

 

وی تصریح کرد: برای بهبود شرایط باید به سه عنصر نیروی انسانی، امکانات و فرآیندها توجه داشت. استان مرکزی از نظر منابع انسانی استانی رشد یافته است، اما باید به این نکته توجه کرد که فرآیندها تحول‌آفرینند، زمان سیاست‌گذاری و راهبرد به سرآمده و باید برنامه‌های عملیاتی مورد توجه قرار گیرد، سال آینده علی‌رغم نگرانی‌های مالی سال خوبی خواهد بود و باید در امر اجرا در حوزه استفاده بهینه از منابع تلاش بسیار داشت.

 

برومند با بیان اینکه در کشور سال گذشته سرمایه‌گذاری‌های بسیاری در بحث پژوهش و فناوری انجام شده  و در توسعه علم اهداف ۱۴۰۴ محقق شده است، گفت: در امر توسعه علم، مقالات و ارجاعات علمی و ثبت اختراعات عملکرد قابل قبولی گزارش شده است.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر لزوم تبدیل نتایج پژوهش به فناوری تاکید کرد و افزود: طی ۱۰ سال آینده باید توسعه مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری دنبال شود، چراکه بواسطه پارک‌ها و مراکز رشد می‌توان تعامل شرکت‌های مختلف را افزایش داد و راه حل بهتر فناوری را ایجاد کرد.

انتهای پیام///

منبع
مرکز اطلاع رسانی و اخبار صنایع