کد خبر:68841
پ
xl_153054548

انقلاب چهارم صنعتی و مدیران سنتی

انقلاب ارتباطات و فناوری اطلاعات، اقتصاد دیجیتال، فضای مجازی و اینترنت اشیا، مفاهیم جدیدی هستند که به زودی در همه جهان فراگیر میشوند، درحالی که بسیاری از مدیران ایرانی آشنایی چندانی با این مفاهیم ندارند.

انقلاب ارتباطات و فناوری اطلاعات ( انقلاب چهارم صنعتی )، اقتصاد دیجیتال، فضای مجازی و اینترنت اشیا، مفاهیم جدیدی هستند که به زودی در همه جهان فراگیر میشوند، درحالی که به گفته وزیر ارتباطات بسیاری از مدیران ایرانی آشنایی چندانی با این مفاهیم ندارند.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع ایران، ارزهای دیجیتال، بلاکچین، بیت کویین، اقتصاد دیجیتال، اینترنت اشیا، استارت آپ، دولت الکترونیک و دولت همراه اصطلاحاتی هستند که در سایه انقلاب چهارم صنعتی به زودی زود علاوه بر پرکاربرد شدن در سپهر ادبیات ایران، تغییرات شگرفی را در سبک زندگی، فرهنگ، نوع برخورد و تعامل بین انسان ها بوجود خواهد آورد که باور آن اکنون شاید برای بسیاری از ایرانیان غیر قابل تصور باشد.

 

حذف شدن پول فیزیکی از چرخه تبادلات حتی خرد و همچنین حذف شدن کارت‎هایی که امروز عامل مهمی در نقل و انتقال پول است از ملموس‎ترین وجوه ارزهای دیجیتال خواهد بود که مسیر زندگی مالی افراد را دستخوش تغییر‏های جدی خواهد کرد.

 

***بلاکچین، تازه‎ترین فناوری در عرصه مالی

 

بلاکچین که تازه‎ترین فناوری در عرصه مالی است به گونه ای به زودی فراگیر خواهد شد که نه تنها عرصه تبادلات مالی را با درجه اطمینانی ۱۰۰درصدی مواجه می‌سازد بلکه دیگر بخش های زندگی را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد به گونه‎ای که با بکارگیری آن امکان هرگونه سوءاستفاده و تخلف به کمترین حدممکن خود خواهد رسید.

 

چندی پیش سپهر محمدی، رئیس انجمن بلاکچین ایران نیز افزود: فناوری زنجیره بلوکی به ما کمک می‎کند تا آن چیزی که منافع عمومی در آن قرار دارد را در بیشترین حالت در دسترس عمومی قرار دهیم.

 

وی ادامه داد: می‎توان ثبت املاک و یا حتی ثبت خودروها را در فناوری بلاکچین قرار داد و هنگامی که این خودرو به دلیلی تصادف کرد و در مراکز تعمیرگاهی روی هر قسمت آن کار تعمیر انجام شود در بلاکچین ثبت خواهد شد و دیگرانی که در آینده قصد خرید آن را دارند، می‎دانند که چه قسمت خودرو آسیب دیده و دیگر نمی‎توان از این طریق مردم را دچار ضررهای ناخواسته کرد.

 

***استفاده از بلاکچین در همه بخش‎هایی که نیاز به شفاف‎سازی اطلاعات است

 

محمدی استفاده از فناوری بلاکچین را تنها در بخش تراکنش‎های مالی ندانست و خاطرنشان ساخت: می‎توان از این فناوری در همه بخش‎هایی که نیاز به شفاف‎سازی اطلاعات است، استفاده کرد.

 

رئیس انجمن بلاکچین ایران با اشاره به کاربرد این فناوری در معرفی وکلای دادگستری ادامه داد: هر وکیلی می‎تواند پروانه کار خود را در بلاکچین قرار دهد تا مردم از آن آگاه شوند و بدانند وکیل مورد نظرشان چه توانایی‎هایی دارد و آیا در واقع وکیل مورد تایید هست یا خیر و به این گونه بساط افراد سودجو برچیده خواهد شد.

 

به گفته وی، بلاکچین این توانایی را در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار می‎دهد تا اطلاعات بیماران را در آن قرار داده و به این ترتیب بیمار به هر دکتر و یا مرکز درمانی مراجعه می‏کند اطلاعات قبلی به راحتی در اختیار دکتر جدید قرار گرفته و بر اساس آن روند بیماری را کنترل کند.

 

***کاربرد فناوری بلاکچین

 

محمدی گفت: بلاکچین در همه بخش‎های مالی، بهداشتی، دولتی، اطلاعات عمومی افراد و بانکداری کاربرد دارد و شفاف‎سازی زیادی ایجاد می‎کند.

 

رئیس انجمن بلاکچین ایران به کاربرد این فناوری در رای گیری‎های انتخاباتی اشاره کرد و افزود: بلاکچین می‎تواند روند رای‎گیری را به شدت شفاف ساخته و از بروز مشکلات ناشی از آن جلوگیری کند.

 

به گفته وی، فناوری بلاکچین در بسیاری از امور کاربرد دارد و می تواند با شفافیتی که ایجاد می‎کند مانع بسیاری از سوء استفاده‎ها شود.

 

اقتصاد دیجیتال نیز به گونه‎ای خواهد شد که بسیاری از امور را تحت تاثیر خود تغییرات اساسی خواهد داد به گونه‎ای که حتی مفهوم حکمرانی را نیز دستخوش تغییر خواهد کرد.

 

محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش در جمع دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در این باره گفت: شاید تا به امروز هیچ چیزی زندگی بشر را تا این حد دستخوش تغییرات نکرده است و تا حدی که تاکنون دستخوش تغییرات کرده است، چندین برابر تغییرات نیز پیش رو وجود دارد.

 

***ما به زودی با انقلاب صنعتی چهارم مواجه خواهیم شد

 

وی با تاکید بر اهمیت فضای مجازی، گفت: فضای مجازی فقط یک پیام رسان نیست و ابعاد و عمق آن از چیزی که امروز می‎بینیم فراتر است و تحلیل اقتصادانان بزرگ دنیا این است که ما به زودی با انقلاب صنعتی چهارم مواجه خواهیم شد.

 

جهرمی با بیان اینکه در آینده با مفهوم جدیدی به نام اقتصاد دیجیتال مواجه می‎شویم، افزود:در آینده با تغییر سبک حکمرانی، زندگی و فرهنگ مواجه می‌شویم به طوری که جاری شدن تکنولوژی در زندگی بشر تغییرات شگرفی را به وجود می‎آورد.

 

چه بخواهیم و چه نخواهیم فناوری‎های جدید در جهان فراگیر خواهد شد و کشور ما را هم تحت تاثیر قرار خواهد داد اما سوال این است که مقام‎های ایرانی چقدر با این مفاهیم آشنا هستند و آیا برنامه‎ای برای مواجه با این آخرین دستاوردهای شگفت آور بشری تدارک دیده‎اند.

 

آنچنان که وزیرارتباطات و فناوری اطلاعات می‎گوید اکنون بسیاری از مدیران و مسئولان کشور آشنایی چندانی با این مفاهیم و کاربرد های آن ندارند و برداشت آنها از فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال خیلی جزئی و کم است.

 

وی اعتقاد دارد: کسانی می‎توانند جوانان را توانمند کنند که از این حوزه شناخت داشته باشند و آیا مسئولان ما در همه ارکان از انقلاب چهارم صنعتی اطلاع دارند و می‎دانند توسعه اقتصاد دیجیتال چیست؟

 

***با وقوع انقلاب چهارم صنعتی، اقتصاد دیجیتال بخش عمده‎ای از اقتصاد دنیا می‎شود

 

جهرمی تاکید می کند: مطمئن باشید که انقلاب صنعتی چهارم حتما در دنیا رخ می‎دهد و اقتصاد دیجیتال بخش عمده‎ای از اقتصاد دنیا می‎شود و اگر امروز در این حوزه فعال شویم در دنیا عقب نمی‎مانیم اما اگر منفعل باشیم حکم به اضمحلال آینده خود دادیم.

 

معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات، مشکل تعلل در پیاده‎سازی فناوری‎های نوین منجمله دولت الکترونیک را کم آگاهی مدیران در این زمینه عنوان کرد و گفت: بسیاری از مسئولان عالی و نیز مسئولان استانی نسبت به این نوع فناوری‎ها بیگانه هستند و این مهمترین مشکل ما در این زمینه است.

رضا باقری اصل افزود: ناآگاهی و یا کم آگاهی برخی مدیران در برابر فناوری‎های نوین به صورتی شده که حتی در مقابل آنها جبهه‎گیری می‎کنند و برخی مواقع مانعی جدی بر سر راه پیاده‎سازی فناوری‎ها می‎شوند.

 

***برگزاری همایش‌ها و کارگروه‎ها برای افزایش آگاهی مدیران درباره فناوری‎های نوین

 

وی در باره اینکه چه برنامه‎ای برای آگاه‎سازی مدیران اندیشیده‎اید نیز گفت: همواره با برگزاری همایش‎ها و کارگروه‎های مربوط تلاش می‎شود آگاهی مدیران درباره فناوری‎های نوین ارتقا یابد.

 

روند توسعه فناوری‎های نوین اکنون در جهان به حدی سرعت گرفته است که هر فناوری تنها یک روز جدید می‎ماند و سپس فناوری جدیدتری کاربرد آن را از بین می‎برد و در این میان کشور ما همچنان درحال تلاش برای ایجاد فناوری‎هایی است که از عمرشان در جهان مدت‎ها است که گذشته است.

 

وزیر ارتباطات هم از کم آگاهی مدیران نسبت به توسعه فناوری‏‎های نوین گلایه کرد و گفت: برگزاری هم اندیشی‎ها و همایش‎ها می‎تواند قدری از این ناآگاهی‎ها بکاهد.

 

اکنون روند رو به رشد فناوری‎ها چنان زندگی مردمان جهان را دگرگون ساخته است که در تصور هیچ کس نمی‎گنجد، جا دارد مسئولان ایرانی هم با جدیت آگاهی‎های خود را در این باره افزایش دهند تا بتوانند در جهان جدید حرفی برای گفتن داشته باشند.

 

به نظر می‎رسد باید علاوه بر برگزاری همایش‎ها و هم اندیشی‎ها مدیران در کلاس‎های آموزشی ویژه شرکت داده شوند و از آنان بازخورد کلاس‎ها عملی دریافت شود تا اگر اشکالی در کلاس و یا نحوه تدریس متصور بود نسبت به اصلاح فرآیند‎ها اقدام شود.

 

به گزارش خبرگزاری صنایع و به گفته وزیر ارتباطات عقب ماندگی کشور در بخش فناوری‎های نوین، اضمحلال را به دنبال خواهد داشت پس آموزش امروز و سختی دادن به مدیران بهتر از آینده‌ای نامطلوب خواهد بود.

 

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا