وزیر بهداشت با اشاره به پیشرفتهای پزشکی ایران ، از افزایش میانگین عمر ایرانیها در بعد از انقلاب به حدود ۷۸ سال خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع ایران، دکتر قاضیزاده هاشمی در برنامه تیتر امشب با اعلام این موضوع افزود: در حال حاضر میانگین عمر مردان به ۷۴ سال و خوشبختانه متوسط عمر خانم ها هم به ۷۸ سال رسیده است.
وزیر بهداشت گفت: این افزایش امید به زندگی برمی گردد به افزایش سواد آقایان و به ویژه خانم ها، گسترش وسایل ارتباط جمعی و آسان شدن اطلاعرسانی و آگاهی بخشی، و فراهم شدن زمینه رعایت بیشتر بهداشت فردی و عمومی.
هاشمی با بیان این که میانگین عمر ما از بسیاری از کشورهای همتراز خودمان بیشتر است گفت: اگر تصادف ، جنگ و آلودگیهای محیطی نبود چه بسا وضعمان خیلی بهتر بود.
وزیر بهداشت درباره کاهش آمار مرگ و میر شهروندان بر اثر بیماریهای واگیر نیز گفت: قبل از انقلاب ۷۰ درصد مرگ و میرها بر اثر بیماریهای واگیر بود و واکسیناسیون برای حدود ۳۰ درصد مردم انجام میگرفته است، اما الان مرگ و میر ناشی از بیماریهای واگیر به کمتر از ۱۰ درصد رسیده است و میزان واکسیناسیون هم به ۱۰۰ درصد.
این مسئول دولتی با اشاره به آمار مرگ و میرها بر اثر بیماریهای غیر واگیر گفت: اگرچه ما از این موضوع خشنود نیستیم ولی مرگ بر اثر بیماریهای غیر واگیر مثل بیماریهای قلب و عروق و چاقی و دیابت، نشانه رفاه و تمول جامعه است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به پیشرفتهای پزشکی ایران و تجهیز همه روستاهای کشور به خانه بهداشت، گفت: قبل از انقلاب از هر ۱۰۰ هزار مادر ۱۳۰ نفر میمردند که در حال حاضر این آمار به ۱۰ نفر رسیده است، یعنی ۱۲۰ مادر از مرگ نجات یافتهاند و تلاش داریم این میزان به ۶ درصد برسد که مطابق کشورهایی چون سوئد و سوئیس است.
وزیر بهداشت با اشاره به افتتاح و بهرهبرداری از صدها طرح بهداشتی و درمانی در جاسک، هرمزگان و سیستان و بلوچستان گفت: الان ما هیچ مرکز بهداشتی نداریم که پزشک نداشته باشد درحالی که این مراکز در قبل از انقلاب پزشک نداشتند.
دکتر هاشمی افزود: الان ما ۵۰ هزار متخصص و فوق متخصص داریم در حالی که اول انقلاب تعداد پزشکان متخصص کشور ۲۹۰۰ نفر بود.
***۹۶ درصد مردم کشور بیمهاند
وزیر بهداشت اضافه کرد: ۹۶ درصد مردم کشور بیمهاند و نزدیک به ۳۵ میلیون نفر رایگان بیمه شدهاند.
این مسئول بهداشت و درمان کشور گفت: الان تقریبا در همه روستاهای کشور ماما داریم و در همین دولت حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار زایمان رایگان انجام گرفته است، بدون این که یک ریال از آنها گرفته شود.
قاضیزاده هاشمی گفت: ۷ هزار متخصص زنان و زایمان داریم که همه از بانوان کشور هستند که این از افتخارات کشور است.
وزیر بهداشت همچنین گفت: در حال حاضر روستاها وضعشان از حاشیهنشینان شهرها به مراتب بهتر است و مردم بی خود بلند نشوند و به حاشیه شهرها بیایند.
دکتر هاشمی با اشاره به گران بودن خدمات دندانپزشکی در همه جهان هم گفت: قریب به ۳۰ هزار دندان پزشک تربیت شدهاند در حالی که پیش از انقلاب برای دریافت خدمات دندانپزشکی باید به خارج سفر میکردند.
***۹۶ درصد داروهای مورد نیاز را در داخل کشور تولید میکنیم
وزیر بهداشت درخصوص تولید دارو در کشور هم با بیان این که اغلب داروها قبل از انقلاب همه خارجی بودند گفت: انصافا در حوزه دارو وضعمان خوب است و ۹۶ درصد داروهای مورد نیاز را در داخل کشور تولید میکنیم.
آقای هاشمی افزود: برخی از شرکتهای داروساز ما به ۵۰ کشور جهان دارو صدار میکنند کشورهای بزرگی مقل روسیه و آفریقای جنوبی و … اما من شخصا راضی نیستم برای این که با این دانشی که پزشکان و داروسازان ما دارند و امکاناتی که فراهم است میتوانیم در عرصه بینالملل بیشتر رقابت کنیم و افزایش رضایت خارجی از محصولات ایرانی به افزایش کیفیت داروها خواهد انجامید و درآمد ارزی کشور را هم بالا خواهد برد.
دکتر هاشمی در ادامه افزود: انتظار این است که تراز ما باید حتما مثبت باشد و باید فروش ما بیشتر از واردات باشد و بایستی سالانه بیش از ده برابر آنچه در حال حاضر صادر میکنیم صادرات داشته باشیم. وقتی رقابت را از داخل کشور به بیرون مرزها ببریم، هم اشتغال ایجاد میشود هم ارزآوری خواهد داشت و موجب معرفی توانمندی جوانان و دانشمندان ایرانی خواهد شد.
***در حوزههای مختلف اساتید بسیار با ارزشی داریم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه درباره پیشرفتها در حوزه پزشکی در کشور گفت: در حوزههای مختلف ما اساتید بسیار با ارزشی داریم. این اساتید از نظر اخلاقی، دانش، نوع دوستی، انقلابی بودن و علاقه به وطن واقعا کم نظیر هستند اما کم معرفی میشوند. اساتید کارهای بزرگی در کشور انجام دادهاند. ما در پیوند قلب، روده، کلیه، کبد، پیشرفتهای زیادی داشتهایم اما در رابطه با پیشرفتهای ما ظلم زیادی شده است. افتخار من این است که جز جامعه پزشکی هستیم چون بیشتر پزشکان ما به دلیل علاقه به هموطنان و میهن در صحنه بینالمللی مهارت کسب کردهاند و حاصل آن در حوزه پزشکی دیده میشود.
در حوزههای پیشرفته پزشکی وضعیت بسیار خوبی داریم و سالهای سال است که ما دیگر نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نداریم حتی از بیشتر مناطق دنیا برای درمان به ایران نیز میآیند این بواسطه اعتماد به جامعه پزشکی ماست. این بالاترین سرمایه و ارزش جامعه پزشکی است که موجب افتخار فراوان است.
***در حال حاضر حدود ۷۰ هزار تخت بیمارستانی کم داریم
دکتر هاشمی در ادامه درباره فضای بیمارستانی و پیشرفتها در این حوزه گفت: در حال حاضر ما ۱۲۶ هزار تخت بیمارستانی داریم که البته حدود ۷۰ هزار تخت بیمارستانی هم کم داریم. در دولت یازدهم ما توانستیم ۲۴ هزار تخت بیمارستانی اضافه کنیم که کار بسیار بزرگی بود، دو میلیون و هشتصد هزار متر مربع نوسازی کردیم، بالغ شش هزاز مطب ایجاد شد، ۱۲۱ اورژانس بیمارستانی توسعه پیدا کرد، حتی تختهای ویژه به دو برابر افزایش کرد اما هنوز با استانداردها فاصله داریم به خصوص در کلانشهری مثل تهران و مناطق حاشیهای.
در دوره اول که دولت یازدهم بود مناطق محروم را هدف قراردادیم که البته بخشی از پروژه ها باید به مناطق محروم تر برود، به طور کلی در شرایط متوسط قرار داریم که مجلس و دولت باید با تخصیص اعتبارات کمک کنند. بخش خصوص نیز باید سرمایهگذاریهای لازم را انجام دهد تا فشاری به نیازمندان و فقرا وارد نشود.
در مقایسه با حاشیه نشینان کشورهای پیشرفته، خوشبختانه دولت و مجلس مراقبتهای لازم را انجام دادهاند اما انتظار میرود مجلس و دولت بیشتر از این بخش حمایت کنند و بیشتر به فکر سلامت مردم باشند.
***در سلولهای بینادی هنوز در مراحل اولیه هستیم
دکتر هاشمی در ادامه درباره پیشرفتها در استفاده از علم سلولهای بنیادی گفت: در سلولهای بینادی هنوز در مراحل اولیه هستیم همه دنیا نیز همین گونه هستند. بایستی تحقیق کنیم و از دیگرانی که از ما جلوتر هستند یاد بگیریم. بنیاد این کار گذاشته شده و در دانشگاههای مختلف در حوزههای مختلف درحال کار هستند. از سر تا ناخن پا در مورد سلولهای بنیادی در کشور کار میشود اما نباید تبلیغات اغوا کنندهای کرد چون در این حوزه کار طولانی در پیش است.
به گزارش خبرگزاری صنایع، وزیر بهداشت، در پایان با بیان اینکه در حوزه پژوهشی رتبه اول در منطقه و رتبه پانزدهم در دنیا هستیم، افزود: تعداد دانشجویان برتر ما ۴ برابر عربستان و دو برابر ترکیه است. در حوزه آموزش نیز که قلب کار ماست در کشور کارهای زیادی شده است.
انتهای پیام///