کد خبر:68397
پ
۲۶۲۵۲۴۹

ناهمخوانی مصرف سوخت در ایران با استانداردهای جهانی

وزیر نفت: شدت مصرف سوخت در ایران معادل ۵/۵ میلیون بشکه نفت در روز است که بالاترین میزان مصرف در جهان محسوب می‌شود.

وزیر نفت: شدت مصرف سوخت در ایران معادل ۵/۵ میلیون بشکه نفت در روز است که بالاترین میزان مصرف در جهان محسوب می‌شود.

 

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع ایران، بیژن زنگنه در حاشیه مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت نفت و شهرداری تهران گفت: مصرف سوخت در کشور با هیچ شاخص استانداردی همخوانی ندارد و باید برای کمک به اقتصاد ملی راهکارهای مشخصی برای صرفه‌جویی در مصرف سوخت ارائه کنیم.

 

***یکی از راه‌های صرفه‌جویی در مصرف سوخت ، توسعه حمل و نقل عمومی است

 

وی افزود: یکی از راه‌های صرفه‌جویی سوخت، توسعه حمل و نقل عمومی است و اگر ما بتوانیم با توسعه ناوگان حمل و نقل ریلی شهری مصرف سوخت را کاهش دهیم هم به نفع اقتصاد ملی است و هم آلودگی‌ها را کم می‌کند و هم رفاه ایجاد خواهد کرد.

 

وزیر نفت افزود: براساس محاسبات انجام‌شده به ازای هر مسافری که از مترو استفاده می‌کند مبلغی معادل نزدیک به ۱۰ سنت در مصرف سوخت صرفه‌جویی خواهد شد که اگر با ساز و کاری این مبلغ را برای توسعه حمل و نقل عمومی هزینه کرد همه از آن سود خواهیم برد.

 

زنگنه با ابراز امیدواری در خصوص هر چه سریعتر عملی شدن این تفاهم‌نامه، گفت: در حال حاضر تهران هزار و ۳۰۰ واگن مترو دارد که اگر این تفاهم‌نامه اجرایی شود تعداد واگن‌های متروی تهران به ۲ هزار و ۳۰۰ واگن افزایش خواهد یافت که این مسئله توسعه‌ی بزرگ در مترو تهران خواهد بود.

 

***سالانه در ایران ۴۰ میلیارد دلار بابت یارانه سوخت اختصاص می‌یابد

 

وی با بیان اینکه سالانه در ایران ۴۰ میلیارد دلار بابت یارانه سوخت اختصاص می‌یابد گفت: این مسئله هم تهدید است و هم فرصت و اگر بتوان از محل صرفه‌جویی سوخت باز پرداخت طرح‌های توسعه‌ای در زمینه حمل و نقل عمومی را انجام داد می‌توان امیدوار بود تغییری اساسی و قابل درک در این زمینه رخ دهد.

 

زنگنه با تاکید براینکه وزارت نفت قرار نیست پولی برای توسعه حمل و نقل عمومی پرداخت کند و منتی هم برای این کار بر سر کسی ندارد گفت: در واقع این مبلغ پولی است که ازصرفه‌جویی مصرف سوخت به واسطه استفاده از ناوگان حمل ونقل عمومی به خزانه کشور باز می‌گردد و ما نیز از این محل برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای هزینه خواهیم کرد.

 

وزیر نفت ابراز امیدواری کرد: این طرح به زودی درتهران اجرایی شود و کلانشهرهای دیگر نیز مشمول این طرح قرار گیرد.

 

***ضرورت برداشتن گام اساسی برای رفع نواقص حمل و نقل عمومی در کلانشهر تهران

 

شهردار تهران نیز درحاشیه این مراسم گفت: متاسفانه حمل و نقل عمومی در کلانشهر تهران وضعیت درستی ندارد و ما باید هر چه سریعتر گام اساسی برای رفع این نقص برداریم.

 

محمد علی نجفی با بیان اینکه مهمترین شاخص برای زیست‌پذیری یک شهر حمل و نقل عمومی محسوب می‌شود گفت: هر چه کیفیت حمل و نقل عمومی در یک شهر بالاتر باشد رتبه‌بندی آن شهر از نظر زیست‌پذیری افزایش می‌یابد.

 

شهردار تهران بیان اینکه در حال حاضر تنها ۹ درصد از حمل و نقل شهروندان با مترو و ۱۱ درصد با اتوبوس‎ها انجام می‌شود گفت: متاسفانه در حال حاضر تنها ۲۰ درصد جابجایی‌ها با ناوگان حمل و نقل عمومی انجام می‌شود که اگر تاکسی‌ها را هم جزو حمل و نقل عمومی محاسبه کنیم این رقم به ۴۲ درصد می‌رسد که برای کلانشهری مثل تهران بسیار ناچیز است.

 

***به ازای هر سفر که با حمل و نقل عمومی انجام می‌شود ۶ دهم لیتر بنزین صرفه‌جویی می‌شود

 

شهرداری تهران با تاکید بر اینکه آلودگی هوا و ترافیک در شهر تهران مسائل و معضلات زیادی در زمینه‌های اقتصادی و حتی اجتماعی برای شهروندان ایجاد کرده است گفت: به ازای هر سفر که با حمل و نقل عمومی انجام می‌شود ۶ دهم لیتر بنزین صرفه‌جویی می شود که با درآمد حاصل این صرفه‌جویی امیدواریم به زودی حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم .

 

نجفی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک مناقصه ساخت ۶۳۰ واگن مترو با یک شرکت ایرانی و یک شریک خارجی نهایی خواهد شد گفت: با اجرای این تفاهم‌نامه انتظار داریم هزار واگن دیگر نیز به ظرفیت مترو تهران افزوده شود که با این حساب این ظرفیت دو برابر خواهد شد.

 

***خط شش و هفت مترو تهران سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد

 

نجفی با بیان اینکه خط شش و هفت مترو تهران سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد گفت: در حال حاضر ۲۰ میلیون سفر با مترو انجام می‌شود که امیدواریم با توسعه مترو تهران در چهار ، پنج سال آینده این میزان به ۶۰ میلیون سفر افزایش یابد که تحول اساسی در حل مسائل زیست محیطی و ترافیک کلانشهر تهران محسوب می‌شود.

 

نجفی افزود: براساس قانون قرار بوده یک سوم از هزینه سفر شهروندان تهرانی با مترو ازجانب دولت پرداخت شود یک سوم آن را شهروندان بپردازند و یک سوم را نیز شهرداری پرداخت کند اما در حال حاضر دولت سهم خودش را پرداخت نمی‌کند و مردم نیز از ۳۳ درصد سهم خود تنها ۲۰ درصد را پرداخت می‌کنند که با این حساب ۸۰ درصد از هزینه سفر شهروندان تهرانی با مترو را شهرداری تهران پرداخت می‌کند.

 

نجفی گفت: در زمینه اتوبوس‌ها نیز دولت مکلف بوده تا ۵۰ درصد از هزینه تامین اتوبوس را پرداخت کند اما از سال ۸۹ تا کنون هیچ اتوبوس جدیدی در اختیار شهرداری تهران گذاشته نشده است.

 

به گزارش خبرگذاری صنایع، شهردار تهران در پایان ابراز امیدواری کرد: با تحقق وعده‌هایی که دولت در این زمینه داده و اجرای تفاهم‌ نامه‌هایی همچون تفاهم‌نامه با وزارت نفت بتوان گام مفیدی در ارتباط با توسعه حمل و نقل عمومی در شهرتهران و دیگر کلانشهرها برداریم که این مسئله نه تنها رفاه شهروندان را در پی خواهد داشت بلکه موجب تقویت نظام و ارائه چهره ای مناسب از عملکرد انقلاب اسلامی در عرصه جهانی خواهد بود.

 

انتهای پیام///

منبع
خبرگزاری صدا و سیما