کد خبر:67588
پ
۱۸۱۴۸۱۰
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی:

تسهیلات برای تولید آفت‌کش‌های کم‌خطر در مناطق روستایی

معاون امور جهاد کشاورزی: از اعتباری که برای اشتغال روستایی اختصاص یافته شرکت‌های تولید‌کننده آفت‌کش‌های کم‌خطر در مناطق روستایی می‌توانند استفاده کنند.

معاون امور جهاد کشاورزی: از اعتباری که برای اشتغال روستایی اختصاص یافته شرکت‌های تولید‌کننده آفت‌کش‌های کم‌خطر در مناطق روستایی می‌توانند استفاده کنند.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه بالاخره تکلیف نرخ خرید تضمینی با گذشت ۵ ماه از آغاز کشت گندم چه شد؟ گفت: ما قیمت‌مان را مرداد ماه به دولت داده‌ایم و هنوز منتظر تصویب دولت هستیم.

عباس کشاورز بعد ازظهر امروز در آیین آغاز پنجمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی تهران که در بوستان گفت‌وگو برگزار شد، به اهمیت استفاده از نهاده‌هایی هم‌چون بذر مناسب و آفت‌کش‌ها اشاره کرد و گفت:‌ در کشور ما سالانه رقمی حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن انواع کود شیمیایی مصرف می‌شود که یک تا ۱.۵ میلیون تن آن کودهای آلی است و ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تن کود بیولوژیک است.

وضعیت استفاده از آفت‌کش‌های کم‌خطر در مناطق روستایی

وی در پاسخ به اینکه وضعیت استفاده از آفت‌کش‌ها در کشور نسبت به سایر کشورهای دنیا چگونه است، گفت: اقلیم ایران اقلیمی است که عوامل خسارت در آن امکان طغیان ندارد، اما مشکلاتی مثل سن گندم و ملخ را داریم که اینها را هم بخشی با تدابیری که کشاورزان اتخاذ می‌کنند و همچنین آفت‌کش‌هایی خوبی که در دسترس است کنترل می‌شود. معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: کود و سم به نسبت تولید کمتر از نصف مصرف می‌شود، به طوری که یک درصد کشاورزی دنیا را داریم، اما کمتر از ۰.۶ درصد آفت‌کش‌ها را استفاده می‌کنیم.

کشاورز همچنین در مورد راهکارهای دولت برای ترویج استفاده از کودهای بیولوژیک که آسیب کمتری به محیط زیست می‌زنند نیز این گونه توضیح داد که این کودها در دهه هفتاد در دستور کار قرار گرفت و در برنامه ششم به طور ویژه عنوان شده که تولید آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم تا تولید افزایش یابد و سهم قابل توجهی در مصرف عناصر آفت‌کش‌های بیولوژیک دیده شده است که نمونه آن تخم پارازیت است که تاکنون دولت آن را تولید می‌کرد، اما اکنون به بخش خصوصی واگذار شده است.

ارائه تسهیلات برای تولید آفت‌کش‌های بیولوژیک و کم‌خطر

وی همچنین در مورد ارائه تسهیلات برای تولید آفت‌کش‌های بیولوژیک و کم خطر هم گفت: منبع تأمین اعتباری ما بانک کشاورزی است که طرح‌های اولویت‌دار مانند تجهیز مکانیزاسیون، ایجاد گلخانه و پرورش ماهی در قفس با ۳ درصد کارمزد کمتر داده می‌شود و همچنین مساعدت‌های زیادی برای تولید این مواد بیولوژیک هم اختصاص خواهند داد.

کشاورز همچنین از حمایت‌های دولت برای واردات یا تولید سموم کم خطر هم این گونه توضیح داد که واردات آفت‌کش‌های کم‌خطر با ارز مبادله‌ای صورت می‌گیرد و دو سه سالی است که موفق شده‌ایم، حداقل تعرفه کشور یعنی تعرفه ۵ درصدی را برای سموم کم خطر در نظر بگیریم.

به گفته وی همچنین کمیته خاصی تعریف شده که اگر واردت‌کنندگان نسبت به تأمین آفت‌کش کم خطر با مشکلی مواجه شدند، سریع آن را حل می‌کنیم. معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از رایزنی با شرکت‌های معتبر جهانی برای تولید و واردات آفت‌کش‌های کم‌خطر خبر داد و گفت: از بخش خصوصی خواهش می‌کنیم که با این شرکت‌ها مشارکت کنند تا بتوانیم آفت‌کش‌های کم‌خطر را در کشور تولید کنیم و ما هم از آنها حمایت می‌کنیم.

به گزارش اخبار صنایع، پنجمین نمایشگاه نهاده‌های کشاورزی تهران با شعار «دست در دست کشاورز ایرانی» با حضور ۱۲۰ شرکت داخلی و خارجی در حوزه‌های بذر، کود انواع آفت‌کش‌ها در بوستان گفت‌وگوی تهران از دیروز آغاز به کار کرده و تا ششم بهمن‌ ادامه دارد.

انتهای پیام///

منبع
وزارت جهاد کشاورزی