کد خبر:66776
پ
ترانزیت کالا از مسیر ایران

افزایش ۱۳درصدی ترانزیت کالا از مسیر ایران

سرپرست دفتر نظارت بر ترانزیت: در ۹ ماه سال ۹۶ ترانزیت خارجی با ۸ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۹۵۳ تن ۱۳ درصد افزایش داشت، این رشد ترانزیت خارجی منجر به رونق بخش حمل و نقل زمینی و دریایی شده است.

سرپرست دفتر نظارت بر ترانزیت: در ۹ ماه سال ۹۶ ترانزیت خارجی با ۸ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۹۵۳ تن ۱۳ درصد افزایش داشت، این رشد ترانزیت خارجی منجر به رونق بخش حمل و نقل زمینی و دریایی شده است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع، حسین سالاری با ارایه آمار ۹ ماه ترانزیت کالا از گمرک، از انجام تشریفات گمرکی برای عبور ۵۴۱ هزار و ۹۸۸ دستگاه کامیون از گمرکات ایران در این مدت خبر داد.

وی گفت: در این مدت ترانزیت کالای بیش از ۱۰۰ کشور جهان در گمرکات کشور به کمک سامانه جامع گمرکی به صورت الکترونیکی و هوشمند انجام شده است. 
سالاری همچنین تاکید کرد: به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی بزرگترین بانک اطلاعات ترانزیت کالا در گمرک تشکیل شده است.

سرپرست دفتر نظارت بر ترانزیت گفت: در ۹ ماه سال ۹۶ حدود ۵۴۱ هزار و ۹۸۸ دستگاه کامیون ترانزیتی از گمرک عبور کرده اند؛ این میزان به لحاظ وزنی ۱۴ میلیون و ۸۰۵ هزار تن کالای ترانزیتی در قالب رویه ترانزیت داخلی، خارجی و کارنه تیر بوده که نسبت به مشابه سال قبل ۹ درصد افزایش حجم کالای ترانزیتی داشته است.

افزایش ۱۳درصدی ترانزیت کالا از مسیر ایران

سرپرست دفتر نظارت بر ترانزیت افزایش حجم ترانزیت کالا را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ترانزیت خارجی با ۸ میلیون و ۲۶۷ هزار و ۹۵۳ تن ۱۳ درصد افزایش داشت؛ این رشد ترانزیت خارجی منجر به رونق بخش حمل و نقل زمینی و دریایی شده است.

سالاری تاکید کرد: ماموریت گمرک در رویه های مختلف دوگانه است بر همین اساس باید سرعت و دقت باهم لحاظ شود. در رویه ترانزیت حساسیت بالاتری وجود دارد و یکی از منابع درآمدی کشورها در دنیا محسوب می شود پس به عنوان پل ارتباطی بین کشورهای مختلف برای جابه جایی کالا و اجازه عبور کالا از سرزمین ها است.

وی به ماموریت دوگانه جابه جایی کالا و اجازه عبور کالای ایران اشاره کرد و افزود: ایران در جهت حفظ و افزایش درآمد ترانزیتی عمل کرده و به همین دلیل دقت و کنترل بیشتری برای نقل و انتقال کالای ممنوعه از کشورهای مختلف را داشته است.

برنامه های گمرک در خصوص کنترل، دقت و تسهیل امور

سالاری تاکید کرد: گمرک در کنترل، دقت و تسهیل امور برنامه‍‌های خوبی را داشته و از جمله این برنامه‌ها پیاده سازی سامانه های مختلف بخصوص امکان دور اظهاری برای ترانزیت کالا را از طریق سامانه جامع گمرکی، کنترل کالا به صورت آنلاین، مانیتورینگ و کنترل خروج کالا از مرز از طریق سامانه MIS ، ارزیابی دقیق محمولات ترانزیتی، مطابقت اسناد، مطابقت تصاویر اسکن دستگاه ایکس ری (X-RAY) گمرکات مبدأ و مقصد و استفاده از شاخص‌های ریسک در کنترل کالای ترانزیتی به‌ صورت روزانه از دیگر اقدامات دفتر نظارت بر ترانزیت است.

به گفته وی، بر همین اساس از ابزار های مختلفی از جمله جی. پی. اس، ایکس ری (پرسرعت) در ترانزیت استفاده می شود و با همکاری مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته از سگ های موادیاب در مرزها استفاده می شود.

وی به دیگر اقدامات گمرک از جمله استعلام وضعیت پته ها، عبور کامیون و اطلاع از وضعیت پروانه ها از طریق پیامک اشاره کرد و با یادآوری غیر حضوری شدن همکاری گمرک با شرکتهای بیمه گفت: اطلاعات کد بیمه به صورت غیر حضوری از بیمه ها استعلام می شود و در پنجره واحد گمرک بارگذاری می شود که با این اقدام دیگر نیاز به حضور نماینده های شرکت های بیمه نیست.

تفویض اختیار به گمرکات اجرایی

سرپرست دفتر نظارت بر ترانزیت گمرک ایران از تفویض اختیار به گمرکات اجرایی خبر داد و گفت: به منظور سهولت در انجام ترانزیت در گمرکات اجرایی برخی از رویه ها تفویض اختیار خواهد شد و به عنوان نمونه دستورالعمل چگونگی ایجاد مخازن اختصاصی برای ترانزیت سوخت در حال نهایی شدن است که به زودی به گمرکات ابلاغ خواهد شد.

سالاری افزود: دستورالعمل تفویض اختیار تعیین و تکلیف وسایل نقلیه حامل کالاهای ترانزیتی که دچار تصادف و سرقت محموله قرار گرفته اند ( مشمول ماده ۵۷ امور گمرکی) به زودی ابلاغ خواهد شد. همچنین در نظر داریم با نظر خواهی از گمرکات در رویه هایی با تفویض اختیار کردن به سرعت انجام ترانزیت کمک کنیم.

کارنه تیر سندی است گمرکی که برای ترانزیت بین المللی کالا در چارچوب کنوانسیون تیر در کشور مبدا صادر می شود و به موجب آن کالا در وسیله نقلیه جاده ای به طور پلمپ شده از خاک کشورهای بین راه عبور می کند و تا مقصد به انجام تشریفات گمرکی مربوط به ترانزیت در مرزهای ورودی و خروجی این کشورها طبق قوانین داخلی آنها نیازی نیست.
کنوانسیون گمرکی تیر در سال ۱۹۷۵ زیر نظر کمیسیون اقتصادی اروپایی سازمان ملل متحد (یو.ان.یی.سی.یی-UNECE) تدوین شد. 

به گزارش اخبار صنایع، کشورهای عضو با امضای این کنوانسیون دیگر به ارائه تضمین در قبال حقوق و عوارض گمرکی کالا یا کنترل های خاص گمرکی نیازی ندارند.

انتهای پیام///

منبع
ایرنا
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید