مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد با بیان این که توسعه اقتصادی و اشتغال در مناطق آزاد در اولویت است، از ایجاد ۹۰ هزار شغل طی چهار سال گذشته در این مناطق خبر داد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، «مرتضی بانک» با بیان این که توسعه اقتصادی و اشتغال در مناطق آزاد در کنار فعالیت های صنعتی، بازرگانی و گردشگری در اولویت است، تصریح کرد:
۹۰ هزار شغل طی چهار سال گذشته در مناطق آزاد ایجاد شده است.
وی شامگاه سه شنبه در جمع خبرنگاران در کیش گفت:
هم اینک ۲۶۵ هزار نفر در مناطق آزاد و ۱۸۰ هزار نفر نیز در مناطق ویژه اقتصادی کشور مشغول به کار هستند.
وی اظهار کرد:
در جزیره کیش نیز تنها در حوزه گردشگری ۶ هزار نفر فعالیت دارند.
مشاور رئیس جمهوری گفت:
در حوزه صادرات نیز در چهار سال گذشته تا کنون بالغ بر ۲ و نیم میلیارد دلار کالا از مناطق آزاد صادر شده است.
وی تاکید کرد:
در سال ۹۲ این رقم ۱۹۰ میلیون دلار بوده و در سال ۹۶ به یک میلیارد دلار حداقل خواهد رسید و این رقم در مناطق ویژه بسیار بالاتر است به طوریکه در چهار سال گذشته ۷۷ میلیارد دلار صادرات در مناطق ویژه اقتصادی انجام شده است.
بانک گفت:
هم چنین در چهار سال گذشته ۱۸ میلیارد دلار واردات در مناطق آزاد و ویژه داشتیم که اغلب مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات بزرگ از قبیل پتروشیمی و فولاد بوده است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد در ادامه خاطر نشان کرد:
مهمترین راهبرد و هدف فعالیت منطقه آزاد کیش گردشگری است و محور گردشگری در صدر برنامه های منطقه آزاد کیش قرار دارد.
بانک افزود:
در کنار زیر ساخت های گردشگری کیش، فعالیت های تجاری، مالی و بندری در این جزیره به عنوان مهم ترین عملکردها مورد توجه قرار گرفته و بخش مهمی از زیرساخت ها تامین شده است.
**توسعه گردشگری دریایی
مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد تصریح کرد:
هدف ما توسعه گردشگری در گستره دریا است که این بخش مهم گردشگری دریایی را با همکاری سازمان بنادر در کیش ، قشم و چابهار ایجاد کنیم تا ارتباط کاملی بین بنادر در حاشیه جنوبی خلیج فارس برقرار شود.
بانک افزود:
برای توسعه گردشگری دریایی جزیره هندورابی را نیز باید تقویت کرد و اقدام های اولیه ای برای فرودگاه و هتل در حدود یک سال و نیم پیش در این جزیره آغاز شده که باید توسعه پیدا کند.
وی با بیان این که در خشکی ، دریا و هوا باید بتوانیم گردشگری را در منطقه آزاد کیش توسعه دهیم، اظهار کرد:
از مهم ترین اقدام های ارزشمند، ایجاد اسکله ۳۵ هزار تنی در کیش است که تجارت کیش را از جمله از دوبی به دیگر مناطق آزاد و کشور بطور مستقیم مهیا می کند.
وی تاکید کرد:
برای ما ارزشمند نیست که تجار ما بدلیل کمبود امکانات کالای خود را به دوبی برده و از آنجا وارد کشور کنند و این مساله به دلیل این است که بندرگاه مناسبی نداریم که کالا از مقصد اصلی وارد کشور شود.
به گزارش صنایع، مشاور رئیس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد اعلام کرد:
به زودی در تمامی بنادر مناطق آزاد شرایط و امکان زیرساخت برای مبادلات کالا فراهم و کالا بر اساس قوانین گمرکی کشور مبادله خواهد شد.
انتهای پیام///