چین امسال با سبقت گرفتن از کره جنوبی، دومین وارد کننده بزرگ گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان میشود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، این امر اتفاق مثبتی برای بازار معاملات تحویل فوری در آسیا است زیرا خریداران چینی برخلاف خریداران ژاپنی و کره جنوبی، عمدتا برای تامین نیازهایشان به خریدهای کوتاهمدت متکی هستند.
طبق آمار تامسون رویترز ایکون، واردات LNG چین در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال پیش از آن بیش از ۵۰ درصد رشد کرده و به حدود ۳۸ میلیون تن خواهد رسید.
در مقابل، واردات ژاپن و کره جنوبی به ترتیب حدود ۸۳.۵ میلیون تن و ۳۷ میلیون تن تا پایان سال میلادی جاری خواهد بود.
با اینهمه تحلیلگران میگویند واردات LNG چین رشد بیشتری پیدا خواهد کرد.
واردات LNG رو به رشد چین نتیجه برنامه بزرگ گازیسازی دولت چین است که تحت آن میلیونها خانه امسال برای گرمایش به جای زغال سنگ از گاز طبیعی استفاده خواهند کرد.
رشد سریع خرید چین جدا از اینکه قیمت معاملات تحویل فوری LNG آسیا را از ژوئن دو برابر کرده و به ۱۱.۲ دلار به ازای هر میلیون واحد ترمال بریتیش رسانده، ساختار بازار را نیز تغییر داده است.
با وجود تلاشها برای تغییر بازار، معاملات LNG در سیطره قراردادهای بلندمدت قرار دارند که تحت آن حجم ماهانه ثابتی با قیمتهای مرتبط با بازار نفت عرضه میشود.
چنین قراردادهایی مورد علاقه ژاپن و کره جنوبی هستند که تمام نیازهای گازی خود را از طریق واردات LNG تامین میکنند، زیرا به آنها امنیت تامین بخشیده و از نوسان قیمت جلوگیری میکند.
اما وضعیت چین متفاوت است. این کشور ذخایر گاز طبیعی قابل توجهی دارد و همچنین بخشی از نیاز خود را از طریق خط لوله از آسیای مرکزی وارد میکند. به این ترتیب نیروگاههای چینی تنها زمانی که در شرایطی مانند آب و هوای سرد زمستان و کمبود عرضه نیاز دارند محمولههای LNG سفارش میدهند و در نتیجه باعث افزایش یکباره خرید در بازار معاملات تحویل کوتاه مدت میشوند.
ژاپن، کره جنوبی و چین به اتفاق ۶۰ درصد از تقاضای جهانی برای LNG را به خود اختصاص میدهند.
به گزارش صنایع، بزرگترین تولیدکنندگان LNG جهان قطر، استرالیا و مالزی هستند که به اتفاق بیش از ۶۰ درصد از تقاضای جهانی را تامین میکند. صادرات آمریکا نیز به مدد رونق تولید نفت و گاز شیل در آمریکای شمالی افزایش یافته است.
انتهای پیام///