کد خبر:61728
پ
ورق-فولادی-با-نورد-سرد۲
دبیر سندیکای لوله و پروفیل ایران:

افزایش تعرفه ورق‌های فولادی در راستای حمایت از تولید است

تعرفه ورق‌های فولادی در ۱۵ سال گذشته صفر بود، اما سال ۹۳ به پنج درصد افزایش یافت، دبیر سندیکای لوله و پروفیل این تغییر را در راستای حمایت از تولید می‌داند.

تعرفه ورق‌های فولادی در ۱۵ سال گذشته صفر بود، اما سال ۹۳ به پنج درصد افزایش یافت، دبیر سندیکای لوله و پروفیل این تغییر را در راستای حمایت از تولید می‌داند.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع، دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران با تاکید بر لزوم حمایت از شرکت‌ها و صنایع کوچک و متوسط داخلی، گفت: اعلام تعرفه‌های جدید واردات مواد اولیه فولادی در راستای حمایت از تولید، کار و اشتغال ایرانی است.

«امیرحسین کاوه» امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تعرفه ورق‌های فولادی در ۱۵ سال گذشته صفر بود تا اینکه در سال ۹۳ به پنج درصد افزایش یافت.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی ایران، تعرفه مذکور در سال ۹۴ به ۱۰ درصد رسید، اما در سال ۹۵ به دلیل آمار اشتباهی که یک شرکت خصولتی ارائه و برای تامین نیازهای داخلی اعلام آمادکی کرد، تعرفه همه انواع ورق‌های فولادی ضخیم، نازک، روغنی به ۲۰ درصد در ماه گذشته افزایش یافت.

وی، ذیل مندرجات فصل ۷۲ کتاب مقررات صادرات و واردات را یادآور شد که بر مبنای آن و به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت، اگر شرکت‌ها قادر به تامین نیاز داخل نباشند، این تعرفه باید مجدد به پنج درصد بازگردد.

کاوه اظهار داشت: با گذشت زمان مشخص شد شرکت خصولتی ذکر شده قادر به تامین همه نیازهای داخلی نیست که در نتیجه همواره عرضه یک سوم میزان تقاضا بود؛ به این ترتیب قیمت‌ها از ۱۳ هزار ریال به ۲۹ هزار ریال افزایش یافت.

وی گفت: این در شرایطی بود که قیمت‌های جهانی و همچنین قیمت ارز سیر صعودی داشت؛ بر این اساس انتظار می‌رفت وزارت صنعت با عملکردی هوشمندانه تعرفه‌ها را کاهش می‌داد.

دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران ادامه داد: با گذشت ۹ ماه از سال ۹۵، وزیر وقت صنعت (آقای نعمت زاده) و معاونان متوجه شدند که تعرفه‌ها باید کاهش یابد، بنابراین این مهم را به کمیسیون ماده ۱ واگذار کردند که در نهایت، تعرفه ورق‌های فولادی از ۲۰ به ۱۰ و تعرفه شمش از ۱۵ به پنج درصد کاهش یافت.

وی تصریح کرد: اکنون شرکت خصولتی یاد شده مواد اولیه و ورق‌های فولادی مورد نیاز کارخانجات کوچک و متوسط را سهمیه‌بندی کرده و این مواد را با هفت هزار ریال در هر کیلو بالاتر از قیمت‌های جهانی عرضه می‌کند؛ این سهمیه‌بندی به گونه‌ای است که حتی ورق‌های فولادی در اختیار قرارگاه خاتم‌الانبیاء(ع) یا سندیکای لوله و پروفیل ایران هم قرار نمی‌گیرد.

کاوه ادامه داد: این مصوبه قانونی که در کمیسیون ماده یک تصویب شده بود باید در آذرماه سال گذشته اجرایی می‌شد، اما تا مدت‌ها در دفتر معاون اول رئیس جمهوری معطل ماند و چندین نوبت نامه‌نگاری این سندیکا نیز به نتیجه نرسید؛ این در حالی بود که قیمت انواع ورق از آغاز سال ۹۵ تاکنون به حدود دو برابر افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه نباید به مواد اولیه تعرفه اعمال شود، یادآور شد: تعرفه ۲۰ درصدی بالاترین نرخ تعرفه مواد اولیه فولادی در جهان است؛ تعرفه‌ای که آمریکایی‌ها اعمال می‌کنند بین ۱٫۸ تا پنج درصد است، اما شرکت خصولتی یاد شده با تبلیغات دروغ و خلاف واقع آن را ۱۲۰ درصد اعلام کرده است.

دبیر سندیکای لوله و پروفیل فولادی ایران با تاکید بر لزوم حمایت از صنایع کوچک و متوسط داخلی، نسبت به اظهار نظر هفته گذشته «محمود اسلامیان» رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در خصوص درخواست از دولت برای اصلاح تصمیم خود درباره کاهش تعرفه واردات فولاد و بازگرداندن آن از ۲۰ درصد به حالت تعادل پیشین اظهار تعجب کرد.

وی ادامه داد: نگاه ملی و نه بخشی، نیاز امروز کشور است و باید واردات مواد اولیه مورد نیاز به کشور تسهیل شود.

کاوه توضیح داد: اگر با اعمال تعرفه‌های بالا، مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات کوچک و متوسط را از آن‌ها دریغ کنیم، در حقیقت رقابت‌پذیریشان را کاهش داده‌ایم؛ کارخانجاتی که گروه‌های کالایی‌شان در زمینه فولاد به بیش از ۶۰۰ قلم شامل می‌شوند.

تغییرات تعرفه واردات فولاد شامل ورق گرم زیر سه میلیمتر ١٠ درصد، ورق گرم بالای سه میلیمتر ۱۵ درصد، ورق سرد ۲۰ درصد، ورق‌های پوشش‌دار ٢۶ درصد و شمش فولاد پنج درصد اعلام شده است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع، میانگین تعرفه واردات فولاد در سال گذشته حدود ۲۰ درصد بود.

 

 

انتهای پیام///

منبع
ایرنا