وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سهام باقیمانده دولت در سه شرکت بیمه باید در دولت دوازدهم واگذار شود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، «مسعود کرباسیان» روز دوشنبه در بیست و چهارمین همایش بیمه و توسعه اظهار کرد: صنعت بیمه، علاوه بر اهمیت اقتصادی آن، در زندگی و کسب و کار مردم اهمیت صد چندان دارد.
وی افزود: آینده فضای کسب و کار را نمیتوان بدون بیمه تصور کرد؛ زیرا منابع مالی بیمه میتواند اثر قابل توجهی را در بازارهای دیگر، اعم از بورس و بانک برجای بگذارد.
وزیر اقتصاد ادامه داد: در شرایطی که توقع میرفت شاهد نوسان بازار سرمایه باشیم، بورس به قله رشد خود رسید که در این میان نمیتوان نقش صندوقهای سرمایهگذاری بیمه را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه در اقتصاد مقاومتی، تاب آوری اقتصاد ملی و کاهش آسیبپذیری اقتصاد دیده شده که در هر دو مورد نقش بیمه، بسیار قابل توجه است، گفت: اقتصاد امن، با صنعت بیمهای پویا و توانمند میسر میشود.
کرباسیان گفت: بروز حوادث متعدد اعم از معادن، ساختمان در شهرهای بزرگ، نفت و گاز و پالایشگاهها، حمل و نقل و حوادث جادهای نقش بیمه را در اقتصاد ایران پررنگ کرده است.
وزیر اقتصاد به وقوع بلایای طبیعی و حادثه زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت: مجموعه بانکها و بیمهها و وزارت اقتصاد و ارکان دولت به زلزلهزدگان کمک کردند اما حجم خسارات بالا بود.
کرباسیان اظهار کرد: از فردای بروز زلزله در کرمانشاه، صنعت بیمه وارد عمل شد و خسارت به بیمهگذاران پرداخت میکرد که نقش بیمه، را برای مردم ملموستر کرد.
وزیر اقتصاد تأکید کرد: بیمه باید نفوذ بیشتری در زندگی مردم داشته باشد زیرا با آینده زندگی عموم مردم گره خورده است.
وی ادامه داد: در زلزله کرمان نیز حادثه جانی نداشتیم؛ زیرا پس از حادثه زلزله بم، خانههای این خطه بازسازی و مقاومسازی شده بود.
کرباسیان، رعایت استانداردها و ارتقای کیفیت را سبب کاهش ریسک به اقتصاد کشور و صنعت بیمه، عنوان کرد.
وی، پایین بودن سهم بیمه، زندگی از سبد پرتفوی بیمه، کشور را مورد نقد قرار داد و گفت: هرچند ضریب نفوذ بیمه ما در منطقه خاورمیانه از متوسط منطقه بالاتر است اما در بیمه عمر، ضعیف هستیم و باید طبق برنامه ششم توسعه سهم آن به ۲۰ درصد سبد بیمه کشور برسد.
وزیر اقتصاد با قدردانی از وزیر نفت به خاطر حمایت از صنعت بیمه در ارایه پوششهای بیمهای به تأسیسات صنعت نفت گفت: با تلاش مهندس زنگنه به جای ایجاد صندوق بیمه نفت در این وزارتخانه، امور بیمه به شرکتهای بیمه، واگذار شد.
وی، خصوصیسازی را از اولویتهای صنعت بیمه در دولت دوازدهم برشمرد و گفت: آن سه شرکت بیمه، که هنوز بخشی از سهام آنها در اختیار دولت است، باید به بخش خصوصی واگذار شود.
وزیر اقتصاد اظهار کرد: نمیتوان دنبال خصوصیسازی و اجرای سیاستهای اصل ۴۴ در اقتصاد بود اما در وزارت اقتصاد، مالکیت دولتی در بیمه داشته باشیم.
وی افزود: نمیخواهیم بیمه، زندگی و عمر مثل بیمه، شخص ثالث به صورت تکلیف و اجبار اجرایی شود؛ بلکه مردم باید با آگاهی، این نوع بیمهنامه را خریداری کنند.
کرباسیان در ادامه به دستاوردهای برجام اشاره کرد و خواستار تلاش جدی و مستمر در مشارکت با بیمههای خارجی و بیمههای اتکایی شد.
وی با بیان اینکه مذاکراتی با شرکتهای فرانسوی در این زمینه انجام شده، گفت: باید در زمینه بیمههای اتکایی بیش از گذشته فعال بود و اطمینان خاطر را در واگذاری اتکایی به خارج، به فعالان اقتصادی داد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی به لایحه تأسیس صندوق بیمه، همگانی اشاره و ابراز امیدواری کرد؛ با تصویب نهایی آن، گام مهمی در صنعت بیمه، برداشته شود.
کرباسیان با تأکید بر اینکه بیمه، مرکزی باید نقش رگلاتوری در صنعت بیمه، داشته باشد، گفت: هدف ما افزایش ضریب نفوذ بیمه، در زندگی مردم از طریق ارایه محصولات متنوع بیمهای است.
وی بر افزایش سطح توانگری شرکتهای بیمه، تأکید کرد و گفت: خوشبختانه توانگری مالی شرکتها نسبت به چند سال گذشته بسیار بهبود یافته و تنها چند شرکت پایینتر از سطح مورد نظر هستند که انتظار میرود در آینده این شرکتها نیز وضع خود را بهبود دهند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، بیست و چهارمین همایش ملی بیمه، و توسعه با موضوع «مدیریت ریسک و بیمه؛ الزامات، چالشها و راهکارها» روز دوشنبه در سالن همایشهای برج میلاد برگزار شد.
انتهای پیام///