سودجویان بعد از پدیده کد فروشی انبارها، با شیوه ثبت انبارهای صوری، گمرک را دور می زنند و ردی از کالاهای خود بجا نمی گذارند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، در گذشته وقتی به سراغ انبارداران رفتیم از پدیدهای به نام کدفروشی انبار شکایت داشتند. پدیدهای که در آن ترخیص کار کد انباری را به گمرک اعلام میکرد، اما محموله بدون آنکه به انبار برسد سر از جای دیگری در میآورد و تبعات آن متوجه انباردار بود.
انبارهای صوری راهی برای فرار قاچاقچیان
در این اتفاق حامل بار تا نزدیکی انبار اعلامی در بارنامه رسیده بود، اما با تماسی مجبور بود با تغییر مسیر، بار را به آدرس اعلامی صاحب کالا منتقل کند.
انبارداران به ما گفتند رسانهای شدن این تخلف آشکار در رسانه ملی باعث اصلاح فرآیند یکطرف گمرک با انبارداران شد. به این ترتیب که وصولی بار به انبار باید از سوی انباردار در سامانه گمرک ثبت شود.
یکی از انبارداران با نشان دادن نحوه اعلام وصول بار در کارتابل انبارداری گمرک میگوید: اگر وصولی کالا اعلام نشود کد ترخیص کار مسدود میشود.
یکی دیگر از انبار داران، اما به مشکل دیگری اشاره میکند که در آن بارهایی که قرار است به شهرستان ارسال شود نیاز به کد شهرسان دارد، اما کد آنها در اختیار انبارداران نیست و بنابراین از اینجا به بعد معلوم نیست بار به کجا منتقل میشود.
بنابر این گزارش، سودجویان با ثبت انبارهای صوری که وجود خارجی ندارد سامانه را دور میزنند. در این شگرد بار با کد انبار صوری از گمرک ترخیص میشود، اما در نهایت در مکانهای خلوت شهر یا پشت گاراژهای با نیسان و وانت خرد و پخش میشود.
۱۷۰۰ انبار تحت نظارت رییس اتحادیه انبارداران استان تهران است
این گزارش حاکی است؛ رییس اتحادیه انبارداران استان تهران که ۱۷۰۰ انبار را تحت نظارت دارد میگوید این میزان ۹۷ درصد انبارهای کشور را شامل میشود.
کشاورز با ابراز بی اطلاعی از سامانه جامع انبارها افزود: دقت کافی در سامانه به منظور ثبت انبارها وجود نداشته و این خلا راه سودجویان را هموار کرده است.
پیش از این مدیر کل امور بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ثبت اطلاعات ۴۰۰ هزار انبار در کشور خبر داده بود که بیش از ۹۰ درصد مقاصد بار را شامل میشود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، تابش تصریح کرد: مشخصات این انبارها در سامانه جامع انبارها ثبت و راستی آزمایی هم شده است.
انتهای پیام///