کیفیت محصول بنزین وارداتی به حدی بالاست که این بنزین را با لایت نفتاهای داخلی (نفتای سبک) ترکیب کرده و حجم بنزین تولیدی را بالغ بر٣٠ درصد افزایش مییابد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی گفت:باتلاش هایی که برای افزایش پایداری تولید بنزین یورو۴درپالایشگاه ستاره خلیج فارس انجام میشود پیش بینی میکنیم به زودی میزان بنزین وارداتی کاهش یابد.
سید محمدرضا موسوی خواه عنوان کرد: میزان مصرف روزانه بنزین کشور حدود ٨١ میلیون لیتر است که از این میزان حدود ٢۴میلیون لیتر آن باکیفیت یورو ۴است. این در حالی است که میانگین واردات بنزین با کیفیت از ابتدای امسال تاکنون به طور روزانه حدود ١٣میلیون لیتر بوده است.
افزایش ۳۰درصدی تولید داخلی از طریق اختلاط بنزین وارداتی
این مقام مسوول با اشاره به کیفیت بالای بنزین وارداتی ادامه داد: کیفیت محصول بنزین وارداتی به حدی بالاست که از آن به عنوان اکتان افزا یاد میکنیم. به این ترتیب این بنزین با کیفیت اکتان بالا را با لایت نفتاهای داخلی (نفتای سبک) ترکیب کرده و حجم بنزین تولیدی را بالغ بر٣٠ درصد افزایش می دهیم.
موسوی خواه تصریح کرد: در هیچ کجای دنیا نهاد رگولاتوری مجزایی که کیفیت بنزین شرکت های پخش فرآورده و همچنین نهادهای ناظر را مجدد ارزیابی کند وجود ندارد؛ اما در ایران در مرحله تحویل بنزین وارداتی(بنادر) و همچنین در مخازن مخصوص شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی، نماینده ای از بخش اداره نظارت بر مبادلات و صادرات فرآورده های نفتی که مستقیما زیر نظروزیرنفت فعالیت می کند، حضور دارد و محصول را از نظر کمی و کیفی ارزیابی دقیق می کند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره ورود دادستانی به موضوع کیفیت بنزین توضیح داد: گزارشی که شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به دادستانی تهران تقدیم کرد، در یک بازه استاندارد (که طبیعی است) با ارقام ارائه شده از سوی دادستانی تهران مغایر نبود.
چند روز قبل اسدلله قره خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی از مخلوط کردن بنزین داخلی و وارداتی برای رسیدن به اکتان استاندارد که به گفته وی اکتانی معادل٨٨ دارد، خبر داده بود. وی همچنین خواهان نظارت یک نهاد رگولاتوری بر کیفیت بنزین عرضه شده در کشور است.
انتهای پیام///
کد خبرنگار: ۴۰۴۸۵
کد اپراتور: ۳۱۴۶۵