کد خبر:58979
پ
مهدی آباد
مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد خبر داد

افتتاح فاز اول پروژه سرب و روی مهدی آباد

فاز اول پروژه کارخانه‌ها فرآوری سرب و روی مهدی‌آباد با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن کنسانتره روی تا ابتدای سال ۹۸ به بهره‌برداری خواهد رسید.

فاز اول پروژه کارخانه‌ها فرآوری سرب و روی مهدی آباد با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن کنسانتره روی تا ابتدای سال ۹۸ به بهره‌برداری خواهد رسید.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع، مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد با اعلام این خبر گفت: در بخش معدن این مجتمع، ماهانه نزدیک به سه میلیون تن باطله‌برداری صورت می‌گیرد که تاکنون به حدود ۱۰ میلیون تن می‌رسد و این رقم با توجه به اینکه محدوده معدن در ابتدای کار قرار داد رقم قابل توجهی است که با افزایش جبهه کارها و باز شدن پیت معدن بازهم افزایش خواهد یافت.

امین صفری در مورد تامین زیرساخت‌های لازم در این مجتمع اظهار داشت: در بخش زیرساخت‌های لازم مجتمع مهدی آباد ، به منظور تولید ۸۰۰هزار تن کنسانتره روی، حدود ۱۴۰ لیتر بر ثانیه آب مورد نیاز پروژه است که ۱۰۰ لیتر بر ثانیه آن از محل پساب یزد تأمین خواهد شد.

به گفته وی، در حال حاضر نیز مطالعات و نقشه‌برداری خط انتقال آب به طول ۱۰۴ کیلومتر در حال انجام است و به زودی عملیات احداث خط انتقال صورت می‌گیرد.

وی افزود: همچنین حدود ۴۰ مگاوات برق مورد نیاز کل پروژه است که در این زمینه نیز مطالعات در مورد نحوه تأمین برق و انتقال آن انجام گرفته و بزودی تصمیم‌گیری نهایی اتخاذ خواهد شد.

فرایند انتخاب تکنولوژی

صفری با تاکید بر اینکه به دلیل پیچیدگی‌های خاص ماده معدنی مهدی آباد ، نیازمند انجام تست‌های مختلف و انتخاب درست تکنولوژی هستیم ادامه داد: برای انتخاب تکنولوژی فراوری روی در این مجتمع، تست‌های مورد نظر در کشورهای استرالیا ، قزاقستان در حال انجام است و به موازات آن در مرکز تحقیقات و فراوری مواد معدنی ایران نیز، تحقیقات مورد نظر صورت می‌پذیرد.

مدیر مجتمع معدنی سرب و روی مهدی آباد در ادامه تصریح کرد: مقرر است فاز اول پروژه با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن کنسانتـره روی کمتر از ۱۸ ماه دیگر یعنی ابتدای سال ۱۳۹۸ به بهره‌برداری برسد و پس از آن سالانه ۲۰۰ هزار تن به ظرفیت افزوده شود.

وی از اشتغالزایی مستقیم ۴۰۰ نفر در این مجتمع طی ۶ ماهه اخیر خبر داد و افزود: با تکمیل ظرفیت پروژه این رقم به ۱۰۰۰ نفر می‌رسد. از سوی دیگر با توجه به کمبود خوراک، کارخانه‌ها تولید شمش در کشور فعال شده و علاوه بر ایجاد اشتغال، فعال‌سازی صنایع پایین‌دستی و صادرات محصولات را به همراه خواهد داشت.

صفری افزود: بر این اساس با توجه ویژه به بخش معدن به عنوان ابتدای زنجیره تولید، امکان فعال‌سازی بخش‌های میانی و نهایی صنعت در راستای اقتصاد مقاومتی فراهم می‌گردد.

مجتمع سرب و روی مهدی‌آباد در فاصله ۱۱۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر یزد واقع شده و با بیش از ۲۰ میلیون تن فلز محتوی روی پس از ذخیره مونالیزا استرالیا بزرگترین ذخیره روی در جهان است.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و اخبار صنایع، عملیات اجرایی معدن و احداث کارخانه‌ها سرب و روی مهدی آباد که تابستان امسال طی مراسمی با حضور وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت، معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و سایر مقامات و مسئولان کشوری و استانی کلید خورد وارد فاز جدیدی از فعالیت‌های مرتبط با پروژه شده است.

 

 

انتهای پیام///

کد خبرنگار: ۴۰۴۷۰

کد اپراتور: ۳۱۴۶۳

منبع
ایمیدرو