هرم جمعیتی جوان کشور این امکان را فراهم میآورد که با تقویت کارایی تخصیصی به بازار کار بهینه دست یافت؛ بازار کاری که کارجویان را به مطلوبترین فرصت کاری موجود معرفی کند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، سامان حقیقی، تحلیلگر بازار سرمایه در یادداشتی به طرح موضوع فوق، یعنی بررسی هرم جمعیتی و تقویت کارایی پرداخته است:
اخیراً بسیار میبینیم که تحت شرایط رکود اقتصادی و عمیقتر شدن دغدغهمندی کارآفرینان، بخش خصوصی و بعضاً افراد حقیقی کارآفرین توانستهاند در قالب راهاندازی استارت آپها، پا به عرصه رقابت اقتصادی بگذارند و به نیازهای جامعه در حوزههای گوناگون با کیفیت رقابتی پاسخ دهند؛ اما در این میان تعداد اندکی از استارت آپها توانستند در کوتاه مدت با برجسته نمودن برندشان در ذهن مخاطبان، سرمایهگذاریهای داخلی کلانی را جذب کنند.
برای پرورش استارت آپهای پیشرو و جذب سرمایههای کلان خارجی و داخلی که منجر به حرکت از اقتصاد سنتی به سوی اقتصاد رقابتی در ایران میشود، در کنار وجود بسترهای تکنولوژیک و رواج نگرش مدرنیته، به وجود یک بازار کار متخصص، فعال و جوان نیاز داریم. در حال حاضر با توجه به هرم جمعیتی جوان کشور، میتوانیم با تقویت کارایی تخصیصی بازار کار به نقطه بهینه دست یابیم. بازار کاری که در نقطه بهینه آن کارجویان با توجه به شرایطشان به مطلوبترین فرصت کاری موجود معرفی میشوند.
کارا بودن بازار کار از اصلیترین بسترهای مورد نیاز برای رشد و توسعه پایدار اقتصاد رکودزده ایران است. در نتیجه باید برای تقویت این کارایی چارهای جست؛ حال برای اینکه از وضعیت حال و آینده بازار کار در اقتصاد سنتی ایران آگاه شویم کافیست نیم نگاهی به گزارش منتشر شده از سوی دستیار ویژه رئیسجمهور در خصوص بحران بیکاری بیاندازیم.
این گزارش حاکی از این است که پیک جمعیتی در هر دو جنس مردان و زنان در محدوده سنی ۲۵ تا ۳۴ سال قرار دارد و نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۶ میلادی تاکنون همواره از نرخ متوسط بیکاری بیشتربوده است. موضوعی که در آمارهای مرکز آمار ایران نیز به وضوح قابل مشاهده است.
طی سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ متوسط نرخ بیکاری سالانه به ۱۱.۵ درصد رسیده اما در گروه سنی جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال متوسط سالانه این نرخ در این دوره ۱۱ ساله ۲۲.۶درصد برآورد شده است. موضوع قابل توجه آنکه در همین گروه جوانان نیز نرخ بیکاری زنان وضعیت حادتری نسبت به نرخ بیکاری مردان دارد. متوسط نرخ بیکاری سالانه مردان ۱۵ تا ۲۹ سال در این ۱۱ سال مورد اشاره ۱۹.۱ درصد و متوسط نرخ بیکاری سالانه زنان این رده سنی در این ۱۱ سال مورد اشاره ۳۶.۵ درصد بوده است.
حال به نظر میرسد این ردههای سنی که تا پیش از این وضعیت بیکاری ناخوشایندی داشتهاند در حال انتقال به ردههای سنی جدیدی هستند که باعث خواهد شد در سالهای آتی شاهد ورود سیل عظیمی از افراد بالای ۳۰ سال به بازار کار باشیم..
این آمارها در آیندهای نزدیک از یک عدد به یک فاجعه غیر قابل مدیریت برای دولتمردان تبدیل خواهد شد و در سوی دیگر این بحران، جمعیتی آسیبپذیر و جوان گرفتار مردابهای اخلاقی شده که این امر بیتردید جامعه را در کوتاه مدت درگیر معضلات رفتاری و اجتماعی خواهد کرد. بهر ترتیب در حال حاضر تشریح و تفسیر پیامدهای فاجعه بار گسترش بیکاری، کاری بس بیهوده است. اکنون زمان عمل است، عمل به تفکری که سالها است در برنامههای انتخاباتی سیاستمداران جا مانده و خاک خورده است.
اما این بار هم یک استارت آپ برای بهبود کارایی تخصیصی بازار کار به میدان آمده است. گروه استارت آپی سه سوت جابز. این گروه در مدتی اندک توانسته است با در اختیار داشتن تیم تحلیل قوی به بررسی فرصتهای موجود در بازار کار کشور بپردازد و اکنون با بهرهمندی از تیم برنامهنویسی قدرتمند به نمونهای موفق و فعال در بازار کار کشور تبدیل شود. استارتاپی که رسالت اصلی خود را بهینه نمودن فرآیند کاریابی در کشور میداند و با شعار کاریابی آسان و رایگان پا به عرصه رقابت گذاشته است.
سامانه هوشمند سه سوت جابز به گونهای طراحی گردیده است که کارجویان به آسانی و به صورت رایگان میتوانند رزومه خود را در کوتاهترین زمان ممکن ایجاد وبر روی سامانه بارگذاری نموده، سپس از امکان انتخاب فرصتهای شغلی متناسب با مهارتهای خود بهرهمند خواهند شد.
سامانه هوشمند سه سوت جابز این امکان را به کارفرمایان میدهد که فرصتهای شغلی خود را به صورت رایگان و در کوتاهترین زمان ممکن ثبت نموده و با کارجویان برگزیده مصاحبه آنلاین نمایند.
دغدغه پیش برنده این نهاد جوان و پویا، جستجوی عمیق در بازار کار و آشکار نمودن بهترین فرصتهای کاری برای کارجویان و یافتن بهترین افراد برای کارفرمایان با استفاده از الگوریتمهای پیچیده تطبیقدهی است.
فرآیند تطبیقدهی در این استارتآپ موجب شده است کارفرمایان و کارجویان، در سریعترین زمان ممکن به انتخابهای مطابق میل خود دسترسی داشته و از تک تک فرصتهای مناسب همکاری بدون هدر رفت زمان و انرژی آگاهی یابند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و اخبار صنایع، این تحلیلگر بازار در پایان ابراز امیدواری میکند که با حمایتهای معنوی نهادهای قانونگذار، نام این دست از گروههای دغدغهمند بیش از پیش در صدر شرکتهای ارزش آفرین کشور بدرخشد تا در این مسیر پر پیچ و خم توسعه اقصادی، کارآفرینان کشور بیشتر به پشتیبانی نهادهای قانونگذار دلگرم باشند.
انتهای پیام///
کد خبرنگار: ۴۰۵۰۴
کد اپراتور: ۳۱۴۶۳